10.5 C
Purmerend
maandag 11 december 2023
HomeBREAKINGBarend Cruijff opgelucht: faillissement Intertoys van de baan

Barend Cruijff opgelucht: faillissement Intertoys van de baan

Purmerend – Het was een opluchting voor Barend Cruijff toen hij even na middernacht het bericht kreeg: het faillissement van Intertoys is van de baan.

Intertoys zal voor een groot deel worden overgenomen door de Portugese investeerder Green Swan. “In tegenstelling tot de vorige eigenaar heeft Green Swan affiniteit met speelgoed”, vertelt Barend Cruijff aan Regio Purmerend. “Green Swan is eigenaar van Maxi Toys, ook kocht de investeerder recentelijk de Bart Smit winkels in België op. Verder zijn ze eigenaar van een aantal grote speelgoedvestigingen in Portugal en Spanje”.

Tijdens een vergadering vorige week maandag werden de franchisenemers van Intertoys door hun Franchiseraad op de hoogte gesteld van de onderhandelingen. Daarna volgde een radiostilte. Tot vannacht.

“De franchiseraad is nauw betrokken geweest bij de onderhandelingen. Ik ga er vanuit dat de raad, zoals ze altijd gedaan hebben, onze belangen goed heeft behartigd”, zegt de bekende Purmerendse ondernemer. Ongeveer een kwart van de vestigingen van Intertoys is in handen van franchisers.

Wij hebben bewust willen uitstralen: maak je geen zorgen. Wij gaan niet weg!

Het is wel de verwachting dat het aantal van de eigen vestigingen van Intertoys wordt teruggebracht. “Door de online-concurrentie in combinatie met het grote aantal speelgoedwinkels in Nederland is dat een onvermijdelijk gevolg. Vanavond worden wij in een vergadering met de franchiseraad tot in detail geïnformeerd.”

De afgelopen periode was Cruijff druk met het vullen van het filiaal in het Eggert Winkelcentrum door zijn inkopen rechtstreeks bij leveranciers te doen. “Het is voor 80% gelukt het assortiment te behouden. De winkel zag er gevuld uit, maar sommige producten komen echt uit de Intertoyslijn. We hopen snel weer de volledige breedte van het assortiment aan te kunnen bieden.

Steun van Purmerenders

Het was voor ons een belangrijk signaal naar onze klanten om bijvoorbeeld ook de zomer collectie al in de winkel te brengen. Wij hebben bewust willen uitstralen: maak je geen zorgen. Wij gaan niet weg!” Barend vindt het bijzonder om zo veel steun van Purmerenders te krijgen. Mensen die gewoon even binnen lopen, om te vragen hoe het gaat.

Update 15:10 uur:

Tussen de 1000 en 1500 van de 3200 medewerkers van Intertoys houden hun baan. 91 filialen in Nederland moeten de winkel sluiten. Intertoys gaat door met 120 eigen winkels en rond de honderd franchises. In Noord-Holland gaan de volgende winkels dicht:

 • Den Helder
 • Anna Paulowna
 • Medemblik
 • Enkhuizen
 • Hoorn – Aagje Dekenplein,
 • Hoorn – Grote Noord
 • Hoorn – Huesmolen
 • Volendam, winkelcentrum De Stient
 • Wormerveer
 • Assendelft
 • Beverwijk
 • Hoofddorp
 • Aalsmeer
 • Diemen
 • Amsterdam, winkelcentrum Amsterdamse Poort

Relevant artikel:

Barend Cruijff (Intertoys Purmerend) blijft koste wat kost open (video)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.5 ° C
11.1 °
9.4 °
78 %
9.4kmh
100 %
ma
10 °
di
8 °
wo
7 °
do
6 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.