Regionaal

Storm op komst: vanaf vanavond kans op zware windstoten

Noord-Holland – Het KNMI heeft voor vanavond code geel afgegeven voor zware windstoten in Noord-Holland. Door het land trekken op dit moment flinke buien en zware wind.

In het hele land komen windstoten voor van 100 tot 110 kilometer per uur. Aan de kust van Zuid-Holland en Zeeland gaat het mogelijk zelfs nog wat harder waaien. Hier is code oranje, het op één na hoogste waarschuwingsniveau, afgegeven.

Door de zware windstoten kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden, waarschuwt het KNMI. Vooral bestuurders op de weg, zoals fietsers, moeten oppassen.

Later vanmiddag neemt de wind af, maar trekt de storm richting Noord-Holland. Langs de kust en boven het IJsselmeer kunnen geleidelijk zware windstoten van 80-100 kilometer per uur optreden. De waarschuwing geldt tussen 19.00 en 00.00 uur.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.