14.7 C
Purmerend
zaterdag 18 mei 2024
Home* NoordbeemsterKat bevrijd uit motorblok, overlijdt aan verwondingen

Kat bevrijd uit motorblok, overlijdt aan verwondingen

Noordbeemster – Een bestuurster dacht over een flinke hobbel te rijden toen zij net het erf afreed. Zij is uitgestapt om te kijken wat er aan de hand was en wat zij op de weg zou aantreffen. Er was niets te zien maar zij hoorde wel een verschrikkelijk miauwend geluid onder haar motorkap vandaan komen.

Onder de motorkap zat de kat van de eigenaresse. De kat was meegedraaid tussen de distributiesnaar. Brandweer en dierenambulance kwamen ter plaatse en wisten dit arme dier uit zijn verschrikkelijke situatie te redden.

“Het onderste deel van de auto werd weggehaald, maar toen kregen we de kat nog niet los”, vertelt een vrijwilliger van de dierenambulance. “Hij zat met zijn rugvel nog vast in de snaar, dus die is eerst nog losgeknipt en toen konden we het arme beestje bevrijden.” De kat had flinke verwondingen. Zijn staart was eraf, zijn poot was gebroken en het rugvel ernstig verminkt.

Met spoed is de kat naar de dichtstbijzijnde dierenarts gebracht waar de verwondingen te erg bleken. Hierop is besloten de kat in te laten slapen.

Overweegt u dierenambulance Waterland financieel te steunen?

Doet u dit dan rechtstreeks aan de Stichting dierenambulance Waterland, ING (NL 78 INGB 000 4056417) en niet via bijvoorbeeld Dierenlot, Dierenbescherming, Stichting Menodi of welke andere organisatie dan ook. U kunt er dan zeker van zijn dat uw gift of donatie voor 100% bij de dierenambulance komt. Want de dierenambulance is hier niet bij aangesloten en krijgt hier geen geld van!!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,920FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
16.7 °
12.8 °
82 %
0.9kmh
98 %
za
22 °
zo
20 °
ma
18 °
di
22 °
wo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.