* Edam-Volendam

Intertoys verdwijnt uit straatbeeld Volendam

Noord-Holland – De lijst van Intertoys-winkels die moeten sluiten is vandaag een stuk langer geworden. Vanmiddag werd duidelijk dat naast de 91 filialen die vrijdag al waren aangekondigd nog eens 62 extra dicht moeten, waarvan ook een aantal in Noord-Holland.

Vorige week liet Green Swan, het Portugese bedrijf dat Intertoys heeft overgenomen, weten dat ze een aantal winkels afstoten om een doorstart te kunnen maken.

De vestigingen in onze provincie die aan de lijst toegevoegd worden zijn:

  • Alkmaar (Langestraat)
  • Amsterdam (Osdorp, Bijlmerplein, Damrak, Kalverstraat, Huygensplein)
  • Haarlem (Rivieradreef)
  • Muiden
  • Volendam (Havenhof)
  • Huizen
  • Zandvoort

Eerder was aangekondigd dat in Volendam de distributiecentra en de winkel in winkelcentrum De Stient moesten sluiten. Nu de winkel aan het havenhof gaat sluiten, verdwijnt Intertoys geheel uit het straatbeeld van Volendam.

Faillissement

Op 21 februari 2019 maakte Intertoys bekend dat ze de deuren gaan sluiten vanwege het faillissement. Er volgde fikse drukte bij de winkel, die onder andere aankondigde dat alle cadeaukaarten binnen een paar dagen verzilverd moesten worden.

Volgens een woordvoerder van de speelgoedketen gaan de deuren van de winkels op de lijst waarschijnlijk in de tweede helft van mei dicht, omdat de huurcontracten van de panden aan het einde van die maand aflopen. Intertoys houdt er nu nog een opheffingsverkoop.

Bron: NH-Nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.