Eerste stappen gezet richting 200 woningen aan Vurige Staart

Inzet op 50% sociale huur

Purmerend – Het college van burgemeester en wethouders is dinsdag 12 maart 2019 akkoord gegaan met een intentieovereenkomst voor woningbouw op de Vurige Staart in Purmerend. De gemeente en projectontwikkelaars spreken daarmee de intentie uit om 200 woningen toe te voegen in de Purmer-Zuid.


  • Flyer PRIKNICKLinden Groep-De Where Vastgoed en Dreef Beheer zijn eigenaren van de gronden. Linden Groep ontwikkelt langs de Purmersteenweg het plan De Looiers. Dat plan bestaat uitsluitend uit koopappartementen. Zoals afgesproken met de ontwikkelaar, bouwen zij aan de Vurige Staart ter compensatie 12 sociale huurwoningen. Wethouder Thijs Kroese: ’We zien straks op deze plek een nieuw stuk Purmerend ontstaan. Een gemengde buurt met woningen voor verschillende doelgroepen. Een aantal koopwoningen en vooral een heleboel sociale en middeldure huurwoningen. Samen met de ontwikkelaars willen we hier echt vaart maken om een groot aantal woningen toe te voegen aan de stad. Die woningen hebben we hard nodig.’

Groot aandeel sociaal

Verdere plannen over het woningaanbod worden nog uitgewerkt. Hierin worden ook zaken als verkeer en de openbare ruimte meegenomen. De verwachting is dat het plan nog voor het einde van het jaar wordt vastgelegd in een zogenaamde anterieure overeenkomst. Uitgangspunt zijn de afspraken uit het coalitieakkoord. Daarin is vastgelegd dat nieuwbouwprojecten in Purmerend moeten bestaan uit minimaal 30% sociale huur, 30% middeldure huur en betaalbare koop en 40% vrij in te delen. Voor het project aan de Vurige Staart is het streven om indien mogelijk zelfs 50% sociale huurwoningen (100 woningen) toe te voegen, zo veel mogelijk middeldure huurwoningen en daarnaast een aantal duurdere koopwoningen. Kroese: ‘Dit is een belangrijke stap. Met deze overeenkomst laten we zien dat het kan. We verwachten binnenkort meer overeenkomsten te tekenen die passen binnen de 30-30-40-norm.’

Vervolg

Voor deze ontwikkeling is het nodig dat het bestemmingsplan wordt aangepast. De huidige eigenaren van de percelen in het plangebied hebben op hoofdlijnen overeenstemming over het plan. In het vervolgtraject worden afspraken gemaakt over de uitwerking van het plan. Onderdeel daarvan is ook hoe de partijen in gesprek gaan met de omgeving over het bouwplan. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad dan over het plan.

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*