Leraren maken ludiek stakingsfilmpje: “Het vak moet gewoon aantrekkelijker worden” (video)

Foto uit video.

Purmerend – Leerkrachten van OBS Weidevogels in Purmerend hebben een ludiek filmpje gemaakt om duidelijk te maken waarom zij vandaag wederom zijn gaan staken. Zo zie je in de video leerkrachten die de administratie op de wc doen, een juf die tot 21.30u ’s avonds huiswerk nakijkt en in slaap valt en klassen die opgevangen worden door de directie.

Het ziet er allemaal erg geestig uit op de beelden, maar in de praktijk is er natuurlijk niets grappigs aan. “Het is jammer dat het nodig is, dat we weer moeten staken met z’n allen”, vertelt leerkracht Theun Koster aan mediapartner NH-Nieuws. “Maar eigenlijk alles wat we in het filmpje hebben laten zien, dat komt ook echt uit de praktijk.”

Onlangs heeft minister Slob aangekondigd dat er geld naar voren wordt geschoven om de werkdruk in het onderwijs te verlichten, maar dat is volgens de leraren echt niet genoeg. “Dat was geld dat al toegezegd was, dat is heel erg jammer”, aldus juf Vivian Prins.

Het geld dat daadwerkelijk beschikbaar gesteld was om de werkdruk te verminderen, is gebruikt om mensen die eigenlijk heel ergens anders voor bedoeld waren in te zetten om klassen op te vangen. “Eigenlijk is het een sigaar uit eigen doos”, vindt Vivian.

Aantrekkelijker

Theun hoopt dat het filmpje en de staking van vandaag een klein beetje gaan helpen. “We zijn er nog niet en het vak moet gewoon aantrekkelijker worden voor nieuwe leerkrachten, die hebben we echt nodig.” Volgens hem hebben de meeste ouders wel begrip voor de staking, ook al moeten ze opvang voor hun kind regelen.

Vanwege de staking zijn vandaag honderden scholen in Noord-Holland gesloten. Volgens de Algemene Onderwijsbond doen er door heel het land minstens 2.300 scholen mee. Volgens de onderwijsbond is er voor heel het onderwijs, van basisonderwijs tot en met de universiteiten, 4 miljard euro nodig.

Bekijk hieronder de volledige video van de leraren van OBS Weidevogels:

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*