Purmerend

Leraren maken ludiek stakingsfilmpje: “Het vak moet gewoon aantrekkelijker worden” (video)

Purmerend – Leerkrachten van OBS Weidevogels in Purmerend hebben een ludiek filmpje gemaakt om duidelijk te maken waarom zij vandaag wederom zijn gaan staken. Zo zie je in de video leerkrachten die de administratie op de wc doen, een juf die tot 21.30u ’s avonds huiswerk nakijkt en in slaap valt en klassen die opgevangen worden door de directie.

Het ziet er allemaal erg geestig uit op de beelden, maar in de praktijk is er natuurlijk niets grappigs aan. “Het is jammer dat het nodig is, dat we weer moeten staken met z’n allen”, vertelt leerkracht Theun Koster aan mediapartner NH-Nieuws. “Maar eigenlijk alles wat we in het filmpje hebben laten zien, dat komt ook echt uit de praktijk.”

Onlangs heeft minister Slob aangekondigd dat er geld naar voren wordt geschoven om de werkdruk in het onderwijs te verlichten, maar dat is volgens de leraren echt niet genoeg. “Dat was geld dat al toegezegd was, dat is heel erg jammer”, aldus juf Vivian Prins.

Het geld dat daadwerkelijk beschikbaar gesteld was om de werkdruk te verminderen, is gebruikt om mensen die eigenlijk heel ergens anders voor bedoeld waren in te zetten om klassen op te vangen. “Eigenlijk is het een sigaar uit eigen doos”, vindt Vivian.

Aantrekkelijker

Theun hoopt dat het filmpje en de staking van vandaag een klein beetje gaan helpen. “We zijn er nog niet en het vak moet gewoon aantrekkelijker worden voor nieuwe leerkrachten, die hebben we echt nodig.” Volgens hem hebben de meeste ouders wel begrip voor de staking, ook al moeten ze opvang voor hun kind regelen.

Vanwege de staking zijn vandaag honderden scholen in Noord-Holland gesloten. Volgens de Algemene Onderwijsbond doen er door heel het land minstens 2.300 scholen mee. Volgens de onderwijsbond is er voor heel het onderwijs, van basisonderwijs tot en met de universiteiten, 4 miljard euro nodig.

Bekijk hieronder de volledige video van de leraren van OBS Weidevogels:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.