12.1 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
Home* Broek in WaterlandLuuk Zaal (19) jongste kandidaat op kieslijst Waterschapsverkiezingen (video)

Luuk Zaal (19) jongste kandidaat op kieslijst Waterschapsverkiezingen (video)

Broek in Waterland – Hij is de jongste kandidaat op de kieslijst voor de Waterschapsverkiezingen Hollands Noorderkwartier aanstaande woensdag. De 19-jarige Luuk Zaal uit Broek in Waterland heeft ondanks zijn jonge leeftijd al aardig wat bestuurlijke ervaring opgedaan. Hij heeft zich kandidaat gesteld voor Water Natuurlijk. 

Luuk is drie jaar lang jeugdbestuurder geweest bij het Waterschap. “Dan vertel je jongeren wat het Waterschap is. Het Waterschap is belangrijk, zeker voor een land als Nederland, waar een zeer groot deel van het land onder zeeniveau ligt. Zonder het Waterschap zou een zeer groot deel van Nederland onder water staan.”

Luuk roept vooral jongeren op, om de stempas op te pakken en te gaan stemmen aanstaande woensdag. “Ik vind het vooral belangrijk dat de stem van de jongeren naar voren komt want de gemiddelde leeftijd in het Waterschapsbestuur is 60 jaar. En die leeftijd kan echt wel wat omlaag. De jongere generatie kan zeker het verschil maken omdat we nu als Waterschap ook moeten gaan werken aan duurzaamheid en aan oplossingen voor de toekomst.”

Maar wat doet het Waterschap eigenlijk, buiten het sturen van de jaarlijkse envelop waarin u opgeroepen wordt om een bedrag af te tikken? Luuk legt dat in onderstaande video uit.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
12.1 ° C
13 °
11.6 °
81 %
5.4kmh
100 %
za
17 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.