* Broek in Waterland* Verkiezingen

Luuk Zaal (19) jongste kandidaat op kieslijst Waterschapsverkiezingen (video)

Broek in Waterland – Hij is de jongste kandidaat op de kieslijst voor de Waterschapsverkiezingen Hollands Noorderkwartier aanstaande woensdag. De 19-jarige Luuk Zaal uit Broek in Waterland heeft ondanks zijn jonge leeftijd al aardig wat bestuurlijke ervaring opgedaan. Hij heeft zich kandidaat gesteld voor Water Natuurlijk. 

Luuk is drie jaar lang jeugdbestuurder geweest bij het Waterschap. “Dan vertel je jongeren wat het Waterschap is. Het Waterschap is belangrijk, zeker voor een land als Nederland, waar een zeer groot deel van het land onder zeeniveau ligt. Zonder het Waterschap zou een zeer groot deel van Nederland onder water staan.”

Luuk roept vooral jongeren op, om de stempas op te pakken en te gaan stemmen aanstaande woensdag. “Ik vind het vooral belangrijk dat de stem van de jongeren naar voren komt want de gemiddelde leeftijd in het Waterschapsbestuur is 60 jaar. En die leeftijd kan echt wel wat omlaag. De jongere generatie kan zeker het verschil maken omdat we nu als Waterschap ook moeten gaan werken aan duurzaamheid en aan oplossingen voor de toekomst.”

Maar wat doet het Waterschap eigenlijk, buiten het sturen van de jaarlijkse envelop waarin u opgeroepen wordt om een bedrag af te tikken? Luuk legt dat in onderstaande video uit.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.