* Verkiezingen

Uitslag verkiezingen – FvD in onze regio de grootste

Purmerend – De rechtse partijen hebben gewonnen in onze regio. In Purmerend en de buurgemeenten is nieuwkomer Forum voor Democratie oppermachtig. Alleen in de Beemster scoorde de VVD hoger dan FvD. Ook de PVV behaalde veel stemmen.

Op provinciaal niveau behaalde GroenLinks een enorme winst. Hoewel deze partij ook in onze regio meer stemmen kreeg dan tijdens de vorige verkiezingen van de provincie, was de groei niet zo groot als in de rest van Noord-Holland.

De opkomst was ruim hoger dan tijdens de vorige verkiezingen: tussen de 51.8% (Purmerend) en de 69.1% (Waterland).

Purmerend

Opkomst – 51.8%

FvD/23.7% – VVD/11.2% – PVV/10.5% – GroenLinks/9.6% – PvdA/9.3% – D’66/6.6% – SP/6.3% – CDA/5.5% – PvdD/4.9% – 50+/3.6% – Ouderenpartij NH/3.3% – CU/2.0% – Code Oranje/1.8% – Denk/1.3% – NIDA/0.4%

<uitslagen buurgemeenten volgen in een update>

Foto: Haico Kats

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.