Purmerend

Groep 8 Basisschool De Klim-op krijgt gastles Week van het Geld

Purmerend – Met geld leren omgaan. Je kunt er maar beter vroeg mee beginnen. Op jonge leeftijd wordt namelijk de basis gelegd voor een gezonde financiële toekomst. Kinderen van basissschool Klim‐op in Purmerend kregen daarom vandaag een gastles van een medewerker van creditcardmaatschappij International Card Services (ICS). De les vond plaats in het kader van de jaarlijkse Week van het Geld.

ICS vindt het belangrijk dat kinderen leren verantwoord met geld om te gaan. Thijs Hollander is een van de ICS medewerkers die dit jaar een gastles geeft en wel op De Klim‐op in Purmerend. “Het is goed en vooral ook superleuk om kinderen meer te vertellen over geld en om met ze in gesprek te gaan over geld “, zegt Thijs, die de les gaf aan groep 8 van De Klim‐op. De onderwerpen in de klas gingen over betalen, pinnen en verstandig met geld omgaan. “Een euro kun je maar één keer uitgeven. Geef je het vandaag uit aan een skin in Fortnite, dan heb je misschien niet genoeg voor de nieuwe FIFA straks. Koop je er nu iets van in de stad, heb je niet genoeg voor een cadeautje voor je beste vriend of vriendin.”

Ook zijn eigen kinderen laat Thijs nadenken over een doel om voor te sparen, want zo leren kinderen om prioriteiten te stellen. Met geld omgaan leer je ook door het te doen. “Iedereen kent wel een situatie waar je als kind een keer te snel al je geld uitgaf. Door dat soort ervaringen, maar vooral door het er over te hebben, leer je omgaan met geld en leer je prioriteiten stellen. Met deze gastles hoop ik dat ik heb kunnen bijdragen aan die basis voor kinderen.”, aldus Thijs. “De kinderen waren in ieder geval heel enthousiast, er was veel interactie en er waren goede discussies!”

Over de Week van het Geld

Het platform Wijzer in geldzaken is in 2006 opgericht door het ministerie van Financiën met als doel om financiële competenties in het onderwijscurriculum te integreren. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken jaarlijks de Week van het geld.

Relevant artikel:

Interview – Frans was verslaafd aan geld lenen

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.