5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeEvenementSpecial Forces naar Smaak van Waterland

Special Forces naar Smaak van Waterland

Purmerend – De laatste zondagmiddag in maart is P3 het podium van de Smaak van Waterland, een overheerlijk evenement. Special Forces is met twee kookploegen actief, in totaal koken vijftien ploegen. De opbrengst van deze fundraising activiteit schenkt organisator Rotary Club Purmerend Polderland aan stichting Special Forces. Lekker eten en drinken voor dit goede doel is een smakelijk uitje. 

De vijftien kookploegen van Waterlandse bedrijven en organisaties bereiden met grote liefde hun zelf gekozen gerecht. Dit kan een Oosters, Italiaans, Hollands of een ander wereldgerecht zijn. Special Forces maakt de Polder Bal, een bal van puur biologisch Beemster lamsgehakt, gekruid met ter plekke op de bakplaat gegrilde of gebakken mediterrane kruiden. Het brood bij de maaltijd is van De Boerderij van Odion in Middenbeemster. Het Beemstermeel ervoor is gemalen door korenmolen De Nachtegaal in Middenbeemster. De salade is van de kaaswinkel van geiten- en kaasboerderij Rustenburg in Beemster. Het andere gerecht is de Bamestra stoof van heerlijk gekruid biologisch rundvlees, geserveerd met aardappelpuree met knolselderij uit Beemster. 

De Smaak van Waterland is voor de deelnemende kookploegen ook een wedstrijd om het beste, leukste en origineelste gerecht. Stichting Special Forces is dit jaar het goede doel van de Smaak van Waterland. Special Forces heeft als doel sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Daarbij wordt sport als middel ingezet om de zelfredzaamheid en (arbeids)participatie van deelnemers te vergroten. Ron Rijser, initiatiefnemer en oprichter: ‘Special Forces staat voor Speciale mensen met Speciale krachten en mogelijkheden.’

De Smaak van Waterland is zondag 31 maart van 16.00 uur tot 22.00 uur. De entree kost vier euro en de hapjes en drankjes zijn passend geprijsd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.