EvenementPurmerend

Special Forces naar Smaak van Waterland

Purmerend – De laatste zondagmiddag in maart is P3 het podium van de Smaak van Waterland, een overheerlijk evenement. Special Forces is met twee kookploegen actief, in totaal koken vijftien ploegen. De opbrengst van deze fundraising activiteit schenkt organisator Rotary Club Purmerend Polderland aan stichting Special Forces. Lekker eten en drinken voor dit goede doel is een smakelijk uitje. 

De vijftien kookploegen van Waterlandse bedrijven en organisaties bereiden met grote liefde hun zelf gekozen gerecht. Dit kan een Oosters, Italiaans, Hollands of een ander wereldgerecht zijn. Special Forces maakt de Polder Bal, een bal van puur biologisch Beemster lamsgehakt, gekruid met ter plekke op de bakplaat gegrilde of gebakken mediterrane kruiden. Het brood bij de maaltijd is van De Boerderij van Odion in Middenbeemster. Het Beemstermeel ervoor is gemalen door korenmolen De Nachtegaal in Middenbeemster. De salade is van de kaaswinkel van geiten- en kaasboerderij Rustenburg in Beemster. Het andere gerecht is de Bamestra stoof van heerlijk gekruid biologisch rundvlees, geserveerd met aardappelpuree met knolselderij uit Beemster. 

De Smaak van Waterland is voor de deelnemende kookploegen ook een wedstrijd om het beste, leukste en origineelste gerecht. Stichting Special Forces is dit jaar het goede doel van de Smaak van Waterland. Special Forces heeft als doel sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Daarbij wordt sport als middel ingezet om de zelfredzaamheid en (arbeids)participatie van deelnemers te vergroten. Ron Rijser, initiatiefnemer en oprichter: ‘Special Forces staat voor Speciale mensen met Speciale krachten en mogelijkheden.’

De Smaak van Waterland is zondag 31 maart van 16.00 uur tot 22.00 uur. De entree kost vier euro en de hapjes en drankjes zijn passend geprijsd.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.