23.1 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home* DuurzaamDuurzame opknapbeurt voor de Bernard Zweersflat

Duurzame opknapbeurt voor de Bernard Zweersflat

Purmerend – In mei 2019 wil woningcorporatie Intermaris starten met de renovatie en verduurzaming van de flat aan de Bernard Zweersstraat. In de flat wonen voornamelijk senioren van 75 jaar en ouder. In de voorbereiding trok Intermaris daarom nauw op met een bewonersgroep om samen een goed Sociaal Plan voor te leggen aan de overige bewoners. “We krijgen een prachtige flat met een betere woning en minder energiekosten. We hopen allemaal dat wij hier nog een tijd van mogen genieten”, aldus meneer Batterman namens de Bewonerscommissie van de Bernard Zweersflat.

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. Er is een zogenaamde Tuinkamer waar bewoners even kunnen ontsnappen aan de werkzaamheden. Ook WonenPlus biedt ondersteuning en organiseert activiteiten om de bewoners even uit de overlast te halen die de werkzaamheden met zich mee brengen. De flat krijgt met de renovatie onder andere een grotere entree en nieuwe balkonhekken. De woningen krijgen een nieuwe voordeur. Ook krijgen alle bewoners een video-intercom in de woonkamer. Al met al krijgt de flat een frisse en moderne aanblik na de renovatie.

Duurzaam wonen

Verder vervangt Intermaris alle kozijnen in de Bernard Zweersflat door een goed geïsoleerde kunststoffen variant met HR++glas. Ook isoleert Intermaris de gevels en het dak. Hierdoor blijft het koel in de zomer in de woning en blijft in de winter de warmte binnen. De woningen zijn al aangesloten op Stadsverwarming. Na het aanbrengen van een aansluiting voor elektrisch koken en het verwijderen van de gasleidingen, zijn de woningen geheel gasloos. Hierdoor kunnen bovendien geen onveilige situaties meer ontstaan door de aanwezigheid van open gasvoorzieningen.

Afsluiting vier seizoenen

De Bernard Zweersflat volgt na de afronding van de renovatie van de Mercuriusflat. Naast een duurzame investering is het doel de flats te renoveren om de levensduur met minimaal 30 jaar te verlengen. Mercuriusflats III en IV staan in de steigers voor deze renovatie en zijn komende zomer gereed. De eerste twee flats zijn al gerenoveerd en klaar voor de toekomst; beter geïsoleerd en gasloos. De flats dragen straks de namen Winter, Lente, Zomer en Herfst compleet met toepasselijke kleurenschema’s. Op de gevel van de Bernard Zweersflat komen vervolgens de vier seizoenen in kleur bij elkaar.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
23.1 ° C
24 °
22 °
78 %
0.9kmh
12 %
vr
23 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.