1 C
Purmerend
zondag 3 december 2023
HomePurmerendStart sloop school Etserstraat voor bouw tijdelijke woningen

Start sloop school Etserstraat voor bouw tijdelijke woningen

Purmerend – Aankomende week start de gemeente met de sloop van het leegstaande schoolgebouw aan de Etserstraat. De werkzaamheden duren tot eind mei/begin juni. Op deze plek worden later dit jaar tijdelijke woningen gerealiseerd.

De gemeente gaat zelf ruim honderd tijdelijke woningen realiseren op vier locaties in de stad. Met dit initiatief hoopt de gemeente de druk op de woningmarkt wat te verzachten. De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor inwoners van Purmerend, die om wat voor reden dan ook op korte termijn tijdelijke huisvesting nodig hebben. Eén van de plekken waar de tijdelijke woningen komen te staan, is aan de Etserstraat, waar nu een leeg schoolgebouw staat.

Start werk
De gemeente begint met het laten opruimen van het asbest in het gebouw. Het opruimen van dit asbest is ongevaarlijk. De vaste asbestonderdelen die in het pand aanwezig zijn, worden gedemonteerd. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van asbest gaat deze klus klaren. Vanaf maandag 1 april (geen grap) worden deze werkzaamheden uitgevoerd. Dit duurt ongeveer 1,5 week.

Einde sloop
Nadat het asbest is verwijderd start de sloop van het pand. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer eind mei/begin juni. Tijdens de sloop zullen er meer auto’s rondom het gebouw geparkeerd staan. Dit zijn de auto’s van de mensen die met de sloop bezig zijn. Ook gaan er vrachtwagens rijden met sloopafval. Dit alles kan enig geluidsoverlast met zich meebrengen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte sneeuw
1 ° C
2.2 °
-0 °
83 %
1.8kmh
34 %
zo
2 °
ma
2 °
di
4 °
wo
7 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.