Purmerend

School Etserstraat maakt plaats voor tijdelijke woningen (video)

PURMEREND – De gemeente Purmerend is gisteren begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van een schoolgebouw aan de Etserstraat. Op die plaats komen tijdelijke containerwoningen.

Er is een groot woningtekort in Purmerend. Omdat het moeilijk is om in een korte tijd vaste woningen te plaatsen, heeft de gemeente er voor gekozen om tijdelijke containers neer te zetten. Het voordeel van deze woningen is volgens wethouder Thijs Kroese dat er geen bestemmingsplan opgezet hoeft te worden en dat ze daarom snel kunnen worden gerealiseerd. Ook kunnen de containers binnen 150 dagen geleverd worden, iets wat met vaste woningen niet mogelijk is.

Tienduizend woningen

De woningen zijn volgens Kroese hard nodig. “Deze tijdelijke woningen zijn als een soort lapmiddel voor de tienduizend woningen die we er in de komende jaren bij moeten bouwen. De containers zijn bedoeld voor mensen die nog niet voldoende inschrijfduur hebben, maar wel hoognodig het huis uit moeten, bijvoorbeeld door ruzies of gebrek aan plek.”

In de Etserstraat komen 28 studio’s. De meeste bewoners zijn hier blij mee: “Alles beter dan dit lelijke schoolgebouw.” Ook zijn ze blij dat inwoners eindelijk een goede plek kunnen krijgen. Naast de containerwoningen komen er ook 22 parkeerplaatsen.

De gemeente is gisteren begonnen met het verwijderen van asbest. Daarna gaan ze beginnen aan de sloop. De sloop zal rond eind mei/ begin juni klaar zijn. De planning is dat de wangen zelf nog eind 2019 worden opgeleverd.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.