10.8 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomevacaturesVacature: Lid Raad van Toezicht / lid audit commissie

Vacature: Lid Raad van Toezicht / lid audit commissie

Stichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland
en
Montessori Onderwijs Purmerend

zoekt zo spoedig mogelijk een

LID VAN DE RAAD VAN TOEZICHT, TEVENS LID VAN DE AUDIT COMMISSIE

Wie zoeken wij?

Na acht jaar vertrekt één van onze leden van de raad van toezicht en ontstaat er per 1 juli 2019 een vacature. CPOW/MOP zoekt daarom een lid raad van toezicht dat ook toe zal treden tot de auditcommissie. De kandidaat voelt zich verbonden met de hieronderomschreven identiteit, heeft bij voorkeur kennis van en ervaring met het primair onderwijs en beschikt over kennis op het gebied van financiën en bedrijfsvoering binnen de onderwijssector.


Wie zijn wij?

Stichting CPOW is verantwoordelijk voor veertien basisscholen, waaronder één school voor speciaal basisonderwijs, verspreid over zestien locaties in de gemeentes Purmerend, Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer. Onder de verantwoordelijkheid van de stichting valt tevens een schakelklas voor nieuwkomers.

CPOW telde op 1-10-2018 3.371 leerlingen. De recent  herziene statuten van de stichting CPOW bieden ruimte om samen te werken dan wel te fuseren met rechtspersonen van een neutraal bijzondere richting.

In 2017 is stichtingsbreed een gesprek gevoerd over de identiteit van de stichting CPOW. Het resultaat hiervan luidt: Wij geloven in onderwijs. We geloven dat we kinderen iets te bieden hebben op weg naar hun volwassenheid en dat geloof daarbij een belangrijke en inspirerende rol speelt. Hierbij laten wij ons leiden door onze gezamenlijke waarden; Verbondenheid, Je doet er toe, Vertrouwen. Vanuit die waarden verhouden wij ons tot anderen in de samenleving.

Wij verwachten van onze medewerkers, en dus zeker van de leden college van bestuur en raad van toezicht, een positieve en actieve houding ten aanzien van onze christelijke identiteit.

Het bestuur en de raad van toezicht van CPOW vormen sinds 2010 ook het bestuur van de Stichting Montessori Onderwijs Purmerend. Stichting MOP beheert één school in Purmerend en telde op 1-10-2018 221 leerlingen. Stichting MOP werkt vanuit de neutraal bijzondere grondslag en heeft als doel het geven van basisonderwijs dat uitgaat van de eigen unieke mogelijkheden van het individu, gebaseerd op de visie van Maria Montessori.

Wat vinden wij belangrijk?

De raad van toezicht (rvt) van CPOW/MOP streeft naar professioneel toezicht vanuit een eenduidig toezichtkader. Voor alle leden geldt dat zij:

de confessionele en onderwijskundige identiteit van CPOW, zoals geformuleerd in de identiteitskaart, en die van MOP onderschrijven;
brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring hebben;
affiniteit hebben met de doelstellingen van CPOW en MOP;
beschikken over een positief kritische instelling;
in staat zijn om met verschillende belangen om te gaan;
voldoende afstand kunnen bewaren tot het college van bestuur van de stichtingen maar waar nodig wel doortastend kunnen optreden;
in staat zijn in grote lijnen te denken;
vanuit een specifieke deskundigheid een eigen bijdrage kunnen leveren aan het toezicht op het bestuur van CPOW/MOP, waarbij het gaat om deskundigheid op de volgende terreinen:
onderwijs en kwaliteit;
human resources;
financiën en risicobeheersing;
juridische zaken;
identiteit.
beschikken over een relevant netwerk;
werkzaam zijn (geweest) in een organisatie die qua omvang en complexiteit minstens vergelijkbaar is met CPOW/MOP;
bij voorkeur woonachtig zijn in het verzorgingsgebied van CPOW en MOP;

beschikken over een academisch werk- en denkniveau.

 

Auditcommissie

De raad van toezicht heeft een auditcommissie ingesteld die bestaat uit twee van haar leden. De auditcommissie adviseert de rvt op alle mogelijke financiële onderwerpen binnen CPOW/MOP, zoals bijvoorbeeld:

de (meerjaren)begroting;
de tussentijdse financiële rapportages;
het accountantsverslag;
de financiële paragraaf in beleidsstukken;
het naleven van het treasurystatuut;
interne en externe risicoanalyses en risicobeheersing.

Voor het goed uit kunnen voeren van de functie vindt er regelmatig overleg plaats met het college van bestuur, de controller, de externe accountant en indien nodig het administratiekantoor.

Voor het lid rvt dat deelneemt aan de auditcommissie geldt dat hij/zij:

inhoudelijk bekend is met de hierboven genoemde financiële onderwerpen;
ruime werkervaring heeft opgedaan in een zware financiële functie;
kennis heeft van operationele bedrijfsvoering, bij voorkeur binnen de onderwijssector;
bekend is met de moderne opvattingen op het gebied van corporate governance.

Praktische informatie en procedure

Als deze vacature u aanspreekt en u zich in bovenstaand profiel herkent, horen wij graag van u. Voor een recent jaarverslag en nadere informatie over de organisatie verwijzen wij naar de website CPOW.nl. Uw brief en curriculum vitae kunt u versturen naar [email protected] onder vermelding van sollicitatie lid rvt, ter attentie van Joke Pels.

Mondelinge toelichting kunt u krijgen van de voorzitter van de raad van toezicht:

Robert Zaal via 0651335937.

De procedure zal bestaan uit minimaal twee gespreksronden. Het natrekken van referenties kan deel uit maken van de procedure.  Uw sollicitatie moet uiterlijk zondag 19 mei 2019 bij de stichting zijn. De selectiecommissie komt op 27 mei bijeen, na die datum hoort u of u uitgenodigd wordt voor een gesprek. De selectiegesprekken zullen in de avonduren plaatsvinden  op maandag 3-6-2019 en 17-6-2019.

www.cpow.nl


VERDER OVER CPOW/MOP 

Onze visie, kansen en uitdagingen

CPOW/MOP heeft gekozen voor duurzaam onderwijs. We prikkelen onszelf en ieder met ons om bij de les te blijven, met het oog op morgen. Ons strategisch beleidsplan geeft in essentie aan waar het bij de ontwikkeling van onze leerlingen om gaat: zelfverzekerd, krachtig en competent steeds een volgende stap zetten. Ons beleid is gericht op het realiseren van de hoogst haalbare opbrengst bij leerlingen, om te beginnen op het gebied van de basisvaardigheden: taal, lezen en rekenen. Voor wat betreft de medewerkers neemt de verdere professionalisering, gericht op hogere leeropbrengsten, een belangrijke plaats in.

Bij het werken aan de opbrengsten hebben we aandacht voor het welbevinden van zowel de leerling als de medewerker. Talentontwikkeling staat hoog op de agenda. Het beleid van CPOW/MOP concentreert zich rond de kernbegrippen: professioneel, betrokken en vernieuwend. Daarnaast staan begrippen als opbrengstgerichtheid, resultaten en vakmanschap centraal. We zetten niet alleen stevig in op het bereiken van optimale prestaties van de leerlingen, we werken ook hard aan de professionalisering van de hele organisatie. Dit alles vanuit de principes van duurzame organisatieontwikkeling.  

De noodzaak tot verdere professionalisering van de organisatie: van raad van toezicht, bestuur, schoolleiders en hun teams, wordt breed gevoeld bij CPOW/MOP. Enerzijds vanuit het besef dat het op een aantal scholen beter kan, aan de andere kant omdat CPOW/MOP ambitieuze organisaties zijn: basiskwaliteit is niet goed genoeg!

Ons onderwijs

De complexiteit neemt toe in het onderwijs. De samenleving stelt hoge eisen. We slaan de handen (op directieniveau) meer en meer ineen om flexibel in te spelen op de ontwikkelingen. We geven de schooldirecteuren een centrale positie en bieden hen de ruimte om met hun team maatwerk te bieden. We stellen prioriteiten en zorgen voor vergelijkbare aanpakken die bewezen succesvol zijn. Opbrengstgericht werken (de lat omhoog) staat centraal. De Rijksoverheid heeft in het actieplan ‘Basis voor presteren’ voor het primair onderwijs een samenhangend pakket aan maatregelen omschreven om elk talent te benutten en te streven naar een ambitieuze leercultuur in het primair onderwijs. Het college van bestuur onderschrijft de uitgangspunten van het actieplan en heeft zich ten doel gesteld om binnen de strategische planperiode in te zetten op het realiseren van de gestelde ambities.

Verder wordt met collegabesturen in de regio, verzameld in het SWV Waterland, de uitvoering van passend onderwijs vormgegeven en gemonitord. Het bestuur van CPOW/MOP is vertegenwoordigd in het bestuur van het SWV Waterland. Binnen het SWV is een klankbord expertgroep ingericht die het bestuur adviseert en het beleid, samen met de coördinator van het SWV, voorbereidt.

Binnen het onderwijs neemt onze schakelklas een bijzondere positie in.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.8 ° C
11.7 °
10 °
73 %
0.9kmh
100 %
zo
12 °
ma
8 °
di
11 °
wo
8 °
do
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.