* Edam-VolendamOnderwijs

André Kuipers maakt Volendamse leerlingen enthousiast voor wetenschap en techniek (video)

Edam-Volendam – Zo’n zeshonderd leerlingen van groep 7 uit Edam en Volendam hebben gisteren college gekregen van astronaut André Kuipers. Als een ware popster werd hij onthaald in Sporthal de Seinpaal in Volendam.

De missie van André Kuipers is om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor wetenschap en techniek.

“Techniek zit overal om ons heen en er is een groot tekort aan mensen met technische kennis, op alle niveaus. En dat betekent dat dat een nadeel is voor de maatschappij”, vertelt Kuipers. “En ook voor die kinderen zelf is het gunstig om die kant op te gaan, omdat je er hele goede banen in kan vinden.”

Astronauten in de dop

Aan de reacties van de kinderen valt op te maken dat in ieder geval een groot deel enthousiast gemaakt is voor techniek; mogelijk zitten er wel astronauten in de dop tussen.

Kuipers zelf mist zijn ruimteschip soms wel. “Ja, astronauten willen het liefst elke dag vliegen.” De kans is klein dat hij ooit nog de ruimte in zal gaan. “Theoretisch zou ik nog een keer kunnen, maar het ligt niet in de lijn der verwachtingen!”

[Elite_video_player id=”9″]

 

Bron: Mediapartner NH-Nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.