PolitiekPurmerend

Plan VVD Purmerend goed voor 300-400 sociale huurwoningen voor starters

Purmerend – Afgelopen maandag presenteerde de VVD Purmerend een plan om 4 torens in de kom A7 / Beusebos te realiseren. In hetzelfde gebied zou het van der Valk concern met een hotel komen. Volgens VVD raadslid Bart van Elden zou dit plan goed zijn voor 300 tot 400 sociale huurwoningen op een totaal van ongeveer 500 appartementen voor starters op de betreffende locatie. “Het voordeel van dit gebied is dat het eigendom is van de gemeente en geen boekwaarde heeft, wat betekent dat wij deze grond voor weinig geld kunnen verkopen en die kansen moeten wij hier pakken.”

In de commissie algemene zaken die vanavond vergadert, wordt de raad opgeroepen de overige 14 hectare, het van der Valk concern zou met de komst van een hotel 2,3 hectare afnemen, conform het coalitieakkoord in te richten als natuur-, recreatie- en wandelbos met een educatief karakter. Bart: “Ik hoop echt dat de raad wil kijken naar ons plan en niet te kiezen voor een plan wat heel veel geld kost om te onderhouden en groen te laten. Het voordeel van dit plan is dat wij de hoogte ingaan en de rest van het gebied groen kunnen laten.”

Lees het voorstel die vanavond in de commissie behandeld wordt hier: Raadsvoorstel ontwikkeling kom A7.pdf

“Het is nu een wild bosje waar een paar mensen uit Purmerend en directe omgeving absoluut van genieten. Maar ik denk dat wij met de juiste investeringen een hele mooie omgeving kunnen maken voor heel Purmerend. Als dit plan door kan gaan, dan denk ik dat veel Purmerenders er blijer van worden.” Bart benadrukt dat dit geen politiek spel of een luchtballon is. “Dit is het moment om ervoor te gaan en wij hopen dat deze coalitie niet puur uit politiek gevoel zegt dat de oppositie nu iets wil, dus we doen het niet, maar dat ze er echt serieus naar willen kijken, want dit is echt een goed plan”

Wij hadden een interview met Bart om wat duidelijkheid te krijgen in het plan van VVD Purmerend.

[Elite_video_player id=”12″]

 

Relevant artikel:

VVD Purmerend: bouw betaalbare appartementen in het Beusebos / Kom A7!

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.