10.4 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
Home* Wat u schrijftOpen dag roeivereniging de Where aanstaande zaterdag

Open dag roeivereniging de Where aanstaande zaterdag

Purmerend – Roeivereniging De Where zet haar deuren open voor de open dag. Op zaterdag 13 april van 11.00 uur tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen bij deze vereniging.

Wist u dat Purmerend prachtig roeiwater heeft? Al meer dan 60 jaar kunnen leden van PRV De Where met hun boten terecht op de Purmerringvaart. Er kan geroeid worden naar Edam, naar Ilpendam en via het centrum van Purmerend naar het Noordhollands  kanap, en de echte diehards kunnen de ringvaart helemaal rond roeien, dat is ongeveer 22 km.

Roeivereniging De Where heeft het clubgebouw aan de Wheredijk nr. 90. Op de open dag is de vloot te bekijken: meer dan 60 boten liggen in het botenhuis. Daar zijn Wherry’s (brede boten) bij voor relaxte toertochten, maar ook snelle skiffs (wedstrijdboten). Wie tijd en zin heeft kan op de open dag samen met ervaren instructeurs een stukje roeien op de Purmerringvaart. Mocht dat een stap te ver zijn, dan kunnen belangstellenden plaats nemen op een van de ergometers om ‘droog’ te roeien. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten: de soos is geopend voor “een bakkie” of een tosti.

Bij De Where roeien kinderen vanaf 10 jaar in het bezit van een zwemdiploma; ouderen roeien tot ver in de 80. De roeibeweging is gezond voor het hele lichaam en tot op hoge leeftijd te beoefenen.

Kijk voor meer informatie op: www.prvdewhere.nl



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.4 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
4.9kmh
100 %
vr
13 °
za
16 °
zo
13 °
ma
7 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.