Grootste kans op fietsdiefstal in Noord-Holland (infographic)

Regionaal – In Noord-Holland is een tweede slot op je fiets geen overbodige luxe. Nergens in Nederland is de kans op diefstal van je fiets zo groot als in Noord-Holland. Dit blijkt uit de jaarlijkse infographic van De Fietsersbond en beslist.nl

Met 73 fietsdiefstallen per 1.000 inwoners is Noord-Holland de provincie waar de meeste fietsen gestolen worden  Ook in Utrecht is een extra fietsketting naast het standaardslot geen slecht idee. Met 60 fietsdiefstallen per 1.000 inwoners staat Utrecht ook hoog genoteerd. Zuid-Holland staat op een derde plaats met 53 fietsdiefstallen per 1.000 inwoners.

Fietsen staan veiliger gestald in Drenthe, Friesland of Zeeland. In Friesland en Drenthe worden gemiddeld 22 fietsen gestolen per 1.000 inwoners. In Zeeland kun je met 12 fietsdiefstallen per 1.000 inwoners je fiets gerust parkeren.

Meeste diefstallen bij winkelgebieden

Het grootste risico op het verdwijnen van je fiets loop je tijdens het winkelen. 29% van alle fietsdiefstallen vinden namelijk plaats nabij winkelgebieden. Ook worden er veel fietsen gestolen bij treinstations en rond de eigen woning. Deze twee locaties staan op de tweede en derde plek van populaire jachtgebieden van fietsendieven. Op beide plekken vindt 21% van alle fietsdiefstallen plaats.

Infographic fietsen 2019

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*