7.2 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
Home112Dierenbeul slaat op eigen hond in voor ogen van kinderen en ouders...

Dierenbeul slaat op eigen hond in voor ogen van kinderen en ouders bij schoolplein

Purmerend – Een man heeft donderdag voor de ogen van ouders en kinderen van basisschool De Boemerang in Purmerend zijn eigen hond zwaar mishandeld. Volgens een ooggetuige ging de man totaal door het lint nadat zijn hond een kleinere hond had aangevallen.

“Ik stond met mijn zoontje op het schoolplein te wachten tot de deur opging. Ik hoorde gegil en geschreeuw en ben gaan kijken”, vertelt de moeder tegen mediapartner NH Nieuws. “Ik zag eerst een vrouw achter een klein hondje aan rennen. Het kleine hondje leek een knauw te hebben gehad van de grote hond.”

Verderop zat een man op zijn knieën bovenop zijn hond. “Hij was continu met vuisten op het beestje aan het inslaan. Ik ben er naartoe gerend terwijl ik naar hem schreeuwde om normaal te doen. De man bleef door slaan terwijl hij bleef schelden ‘kankerhond, kankerhond’.

Door merg en been

Uiteindelijk wist een bekende van de man hem te kalmeren. Volgens de vrouw hebben veel ouders en kleine kinderen de mishandeling gezien. “Mijn zoontje heeft het helaas ook gezien en nu blijft hij maar vragen stellen. Ik hoop dat deze man nooit meer een huisdier mag nemen. Het gepiep van het beestje ging door merg en been!”

In beslag genomen

De dierenbeul had in totaal drie honden bij zich, meerdere getuigen melden dat deze dieren door de politie in beslag zijn genomen. De ooggetuige heeft binnenkort een afspraak met de politie om een getuigenverklaring af te leggen.

De (dieren)politie zoekt nog meer getuigen en camerabeelden van de mishandeling. De mishandeling vond plaats rond 08.30 uur. Mensen met informatie of beelden kunnen bellen met 0900-8844. Anoniem een melding doen kan ook: 0800-7000.

Relevant artikel:

Getuigenoproep: Dierenmishandeling hond Jachtwagenstraat



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.2 ° C
8 °
6.1 °
81 %
4kmh
98 %
do
10 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.