Purmerend

Opnames voor vijfde deel Mees Kees in Purmerend

Purmerend – In het voormalig schoolgebouw van Basisschool de Roos aan de Mercuriusweg zijn al een aantal dagen opnames aan de gang voor het vijfde deel van de succesvolle reeks Mees Kees. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van OBS Wheermolen spelen mee als figuranten. 

In Mees Kees in de Wolken, zoals de vijfde film heet, hoopt leerling Tobias dat de verlegen stagiair Mees Kees hem kan helpen het meisje Hasna mee uit te vragen. Maar Mees Kees heeft zijn eigen problemen; hij probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen die hem een ballonvaart cadeau heeft gedaan. Ondertussen leert mevrouw Dreus klas 6B de wals dansen voor het schoolfeest.

Acteurs Leendert de Ridder, die de hoofdrol voor Mees Kees 4 overnam van Willem Voogd, en Sanne Wallis de Vries keren weer terug in deel 5. Het script van het vijfde deel wordt geschreven door Tijs van Marle, die ook verantwoordelijk was voor de vorige vier films. Ook de auteur van het boek, Mirjam Oldenhave, is hierbij betrokken. 

De vier Mees Kees-films wonnen diverse prijzen in onder meer Duitsland, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten en trokken in totaal bijna 2,5 miljoen bioscoopbezoekers.

Het vijfde deel, Mees Kees in de Wolken, moet met kerst in de bioscopen te zien zijn.

Foto’s: Haico Kats – Haicokats.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.