8.2 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomePurmerendBijen bezoeken kerk in Purmerend (fotoreportage)

Bijen bezoeken kerk in Purmerend (fotoreportage)

Purmerend – Enkele honderden bijen hebben zich genesteld aan de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) ‘De Schuilplaats’ aan de Rivierenlaan. Het schouwspel ziet er indrukwekkend uit.

Een bijenvolk heeft maar één bij die zich voortplant, de koningin. Bijenvolken vermeerderen zichzelf door zich voor een deel af te splitsen. Voordat dit kan gebeuren moeten er op een gegeven moment nieuwe koninginnen geboren worden. Dat gebeurt meestal op het hoogtepunt van het voorjaar. Zodra de temperatuur hoog genoeg is beginnen de bijenvolken met het kweken van veel jonge bijen.

Eerst komen er duizenden werksters bij, later ook enkele honderden darren, de mannetjes. Omdat de mannetjes veel meer tijd nodig hebben om geslachtsrijp te worden dan de koninginnen, worden pas na het verschijnen van de mannetjes enkele nieuwe koninginnen gekweekt.

Net voor het uitkomen van de nieuwe koninginnen vertrekt een groot deel van het volk, samen met de oude koningin, die een nieuwe plek gaan zoeken om te wonen. Dit zijn de zwermen. In het ‘oude’ volk, waar de zwermende bijen uit vertrokken, worden een paar nieuwe jonge koninginnen geboren.

Onze redactie heeft al contact met een imker die onderweg is om de zwerm “te scheppen”.

Foto’s: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8.2 ° C
9.4 °
6.8 °
80 %
7.6kmh
100 %
do
10 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.