9.2 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home11217-jarige Purmerender aangehouden voor overvallen KFC Almere (video)

17-jarige Purmerender aangehouden voor overvallen KFC Almere (video)

Purmerend / Almere – Op dinsdag 16 april is een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met betrokkenheid bij één of meerdere overvallen op de KFC aan de Torontoweg in Almere in januari en februari dit jaar.  Een week later op woensdag 24 april is een 17-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Almere ingerekend.

Op 28 januari 2019, rond 23.40 uur, komen met veel kabaal zes daders het KFC-filiaal aan de Torontoweg binnen. De één heeft een breekijzer, een ander een klauwhamer, weer een ander een mes en één van de overvallers dreigt met een vuurwapen.

Zwaaiend met wapens

Ze overrompelen en bedreigen het personeel, waarbij het al gauw een chaos wordt. De groep daders lijkt geen strakomlijnd plan te hebben, maar rent druk door het pand – zwaaiend met hun wapens en op zoek naar buit. Onder bedreiging staan de medewerkers het geld uit de kassa’s af, waarna vier van de overvallers zich met een slachtoffer staan te verdringen in het kantoor. Ze weten daar uit de kluis nog een bedrag aan contant geld mee te roven.

Drie man per scooter

Amper twee minuten nadat ze binnenstormden, gaan de overvallers ervandoor. Dat doen ze zoals ze ook waren aangekomen: met twee keer drie man op twee scooters.

Bijna een maand later

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 februari 2019 komt kort na twaalven één scooter aanrijden bij hetzelfde KFC-filiaal. De drie mannen die erop zaten, rennen naar binnen en zwaaien dreigend met hun wapens richting de medewerkers. Opnieuw gaat het om een vuurwapen, een hamer en een breekijzer.

Vuurwapen tegen het hoofd

Nadat het ze niet lukt om zelf de kassa’s open te krijgen, dwingen ze een medewerkster het kantoor in om de kluis te openen. Ze zetten daarbij op een bepaald moment het vuurwapen tegen haar hoofd. Hetzelfde slachtoffer moet vervolgens mee naar de kassa’s om alsnog de lades te openen. Wanneer die en de kluis leeggegrist zijn, nemen de daders de benen.

Groep jonge daders

Er zijn zoveel overeenkomsten tussen de twee overvallen dat het zou kunnen dat één groep daders ervoor verantwoordelijk is. De werkwijze, de kleding, de wapens en zelfs het feit dat ze met drie man op één scooter reden; het lijkt er allemaal op te wijzen dat één groep twee maal hetzelfde plan heeft uitgevoerd.

Op 9 april stond het programma Opsporing Verzocht stil bij de zaken. Dit leverde veel tips op. Door deze tips en de informatie uit het onderzoek konden deze verdachten worden aangehouden. Alle drie de verdachten zitten op dit moment vast. De politie doet nog onderzoek naar de andere verdachten in deze zaak.

Bekijk hieronder de uitzending van 9 april jongstleden.

Bron: Opsporing verzocht / AVROTROS / Politie



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.2 ° C
10.7 °
7.3 °
47 %
1.3kmh
68 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.