8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home* BijzonderBurgemeester reikt negen Koninklijke onderscheidingen uit

Burgemeester reikt negen Koninklijke onderscheidingen uit

Vrijdag 26 april reikte burgemeester Don Bijl  Koninklijke onderscheidingen uit aan Purmerenders tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Het gaat om één onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau en 8 onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje Nassau. De volgende Purmerenders ontvangen een Koninklijke onderscheiding:

1. De heer R. van Delden
Decorandus (53), tot 2015 werkzaam als teamleider bij KPN, ontplooide/ontplooit vanaf 1987 de volgende activiteiten:

 • Vrijwilliger bij Radio VU Medisch centrum als presentator, technicus en producent, bij RTV Purmerend bij de redactie, techniek en commerciële zaken, bij Radio Aalsmeer als programmeur en adviseur en tevens bij verkoop en productie van zendtijd.
 • Vrijwilliger en bestuurslid bij de Ilpendamse Fanfare. Hij is onderdeel van de feestcommissie en verantwoordelijk voor de website.
 • Webmaster bij de Stichting Veteranen Purmerend en vrijwilliger bij de Stichting 4 en 5 meiComité Purmerend als webmaster en onderzoeker naar de geschiedenis van Purmerend in de Tweede Wereldoorlog.

Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten is de heer van Delden  bij Koninklijk Besluit van 5 november 2018, nr. 2018001936, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau .

2. Mevrouw A. de Graaff
Decoranda (80) ontplooide/ontplooit  vanaf 1974 de volgende activiteiten:

 • Secretaris en voorzitter van de BOOG Nederland, een koepelorganisatie van opera-, operette- en musicalverenigingen. Ze verzorgde de subsidieaanvragen, maakte afspraken en bouwde de website.
 • Vrijwilliger bij woonzorgcentrum Het Schouw te Amsterdam. Zij organiseerde operettes, computerlessen en adviseerde de bewoners en oudere omwonenden.
 • Mantelzorger van haar partner
 • Docent computervaardigheden aan senioren

Mevrouw de Graaff voldoet aan het criterium “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is mevrouw de Graaff  daarom bij Koninklijk Besluit van 4 december 2018, nr. 2018002218, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

3. De heer W.M. Hoogterp
Decorandus (66) is vanaf zijn vroege jeugd slechtziend en vanaf 1987 blind. Betrokkene is werkzaam als receptionist van het Dijklander Ziekenhuis te Purmerend. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij de volgende activiteiten:

 • Commissielid van de afdeling goalball van het Fonds Gehandicaptensport en voorzitter van goalballvereniging de Dwarsliggers en penningmeester van de showdownvereniging te Purmerend (sporten voor visueel beperkten). Hij heeft zich ingezet voor de ontwikkeling van deze (Paralympische) tak van sport in Nederland. Hij zet zich in op het gebied van subsidies en organiseert wedstrijden en vervoer, ook naar het buitenland.
 • Collectecoördinator en collectant van het Fonds Gehandicaptensport in Purmerend en Beemster
 • Vrijwilliger bij Spurd. Hij is een belangrijke schakel in de denktank “aangepast sporten” in Purmerend. Daarnaast geeft hij op scholen clinics goalball om kinderen hiermee bekend te maken.

De heer Hoogterp kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur, de regionale uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, is de heer Hoogterp daarom bij Koninklijk Besluit van 19 februari 2019, nr. 2019000345, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

4. De heer H. de Kruijf
Decorandus (77) sinds 2007 gepensioneerd, ontplooit/ontplooide vanaf 1986 de volgende vrijwillige activiteiten:

 • Vrijwilliger en penningmeester bij volleybalverenigingen Purvo en VIP te Purmerend. Hij was scheidsrechter, materiaalcommissaris en trainer en regelde subsidies.
 • Penningmeester van de kantinebeheervereniging van sportzaal de Karekiet
 • Bestuurslid en vrijwilliger van de wijkkerngroep Wheermolen, redactielid en medewerker van de wijkkrant. Tevens organiseert hij activiteiten.
 • Voorzitter van de belangenvereniging voor Huiseigenaren Wheermolen II. Hij onderhield contacten en regelde passende kortingen voor wijkbewoners. Bovendien organiseerde hij het 50-jarig jubileumfeest.
 • Bestuurslid van de sportraad Purmerend. Hij was contactpersoon voor diverse sportverenigingen

Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, de duur en de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, wordt de heer de Kruijff daarom, bij Koninklijk Besluit van 14 december 2018, nr. 2018002298, benoemd tot Lid  in de Orde van Oranje-Nassau.

5. Mevrouw W. Molevelt-Dorst
Decoranda (75), gepensioneerd sinds 2003,  ontplooide/ontplooit vanaf 1978 de volgende vrijwillige activiteiten:

 • Diverse vrijwillige activiteiten bij de christelijk maatschappelijke vrouwenvereniging Passage o.a. als secretaris, voorzitter, theatergroep, leeskring.
 • Diverse functies bij het Purmerends Gemengd Koor o.a. commissielid, secretaris, verzorgen van PR.
 • Diverse functies bij de Protestantse Gemeente Purmerend o.a. als secretaris, voorzitter van werkgroepen, lid van de kerkenraad, ouderling en koster.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van haar activiteiten, is mevrouw Molevelt-Dorst daarom bij Koninklijk Besluit van 20 december 2018, nr. 2018002390, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

6. De heer P.J. Steenbergen
Decorandus (56), werkzaam bij Royal Trading, ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

 • Diverse activiteiten bij voetbalvereniging Wherevogels te Purmerend. Hij was trainer, coach van jeugdteams, organisator van toernooien, klusser,  jeugdvoorzitter, vicevoorzitter en momenteel voorzitter. Hij heeft zich ingezet voor een G-voetbalteam en biedt taakgestraften een stageplek. Hij heeft ervoor gezorgd dat de vereniging weer financieel gezond is.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, is de heer Steenbergen daarom bij Koninklijk Besluit van 18 oktober 2018, nr. 2018001854, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

7. De heer J.A. Veltman
Decorandus (64), werkzaam bij een ingenieursbureau,  ontplooit/ontplooide vanaf 1992 de volgende activiteiten:

 • Vrijwilliger  bij rugbyclub Waterland. Hij fungeerde onder meer als jeugdbestuurslid, als teammanager van jeugdteams, vertegenwoordiger in het Landelijk Jeugd Overleg, lid van diverse commissies, linesman bij ereklasse wedstrijden en tevens ondersteunt hij evenementen.
 • Vrijwilliger bij het Ameland Beach Rugby Festival. Hij levert ondersteuning en is hoofd transport en logistiek op het festivalterrein. Hij is door de Nederlandse Rugby Bond onderscheiden voor zijn vrijwillige inzet.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” . Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, wordt de heer Veltman daarom bij Koninklijk Besluit van 19 februari 2019, nr. 2019000345, benoemd tot Lid  in de Orde van Oranje-Nassau.

8. Mevrouw G.B. Vermeulen-van Velsen  
Decoranda (79), ontplooit/ontplooide vanaf 1968 de volgende vrijwillige activiteit:

 • Vrijwilliger bij en penningmeester van de conditietrainingsclub Amsterdam Noord (CCAN). Betrokkene organiseert diverse activiteiten zoals de jaarlijkse avondvierdaagse en verzorgt tevens de catering. Verder doet zij het was- en strijkwerk en verricht hand- en spandiensten.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” . Gelet op de aard, de duur,  de uitstraling en de betekenis van de activiteiten, wordt mevrouw Vermeulen-van Velsen daarom bij Koninklijk Besluit van 18 oktober 2018, nr. 2018001854, benoemd tot Lid  in de Orde van Oranje-Nassau.

9. De heer H. van de Waerdt
Decorandus (65), werkzaam als directeur basisonderwijs van Stichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland. Hij begeleidde een fusie met een andere christelijke basisschool, hieruit ontstond basisschool  “De Kring” en werd hij aangesteld als directeur van de nieuw op te zetten oecumenische school “Kawama”.

Hij heeft zich tot het uiterste ingespannen om een eenduidige visie te ontwikkelen en was mede-initiator van de Tussen de Middag opvang. Ook spant hij zich in voor de Schakelklas, een school voor nieuwkomers. Daarnaast ontplooit/ontplooide hij vanaf 1990 de volgende vrijwillige activiteiten:

 • Vrijwilliger bij Stichting Bim Bam, een inzamelingsorganisatie van textiel tbv goede doelen. Hij is “kopper, zakkenier, chauffeur en bakkenist.
 • Voorzitter en beheerder van kerkgebouw “De Doortocht” . Hij zet zich in bij onderhoud van gebouw en tuin, sleutelbeheer en alarmbeheer.
 • Voorzitter van het MOG koor (koor van de Missionair Oecumenische Gemeenschap). Hij verzorgde optredens, had inbreng in het repertoire en verzorgde het zangrooster.
 • Voorzitter van de Oecumenische Raad van de Missionair Oecumenische Gemeenschap. Hij begeleidde het uittreden van de parochie uit de samenwerkingsovereenkomst en de inlijving bij de Protestantse Gemeente.
 • Lid van profielcommissie van de Protestantse Gemeente Purmerend. De commissie onderzocht het eisenpakket voor de nieuw aan te stellen voorganger. De commissie is overgegaan in de beroepingscommissie, welke de werving en selectie van de voorganger uitvoert.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” . Er kan gesproken worden van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling in de hoofdfunctie. Gelet op de aard, de duur,  de uitstraling en de betekenis van de activiteiten, wordt de heer Van de Waerdt daarom bij Koninklijk Besluit van 14 januari 2019, nr. 2019000024, benoemd tot Lid  in de Orde van Oranje-Nassau.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.