17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeCultuurAnne Frank-boeken zwerven rond bij Anne Frank-standbeeld in Purmerend

Anne Frank-boeken zwerven rond bij Anne Frank-standbeeld in Purmerend

Purmerend – Op zaterdag 4 mei, de Nationale dodenherdenking, zullen bij 5 verschillende Anne Frank-standbeelden in Nederland exemplaren zwerven van het indrukwekkende prentenboek Van klein tot groots: Anne Frank. Zo leeft Anne Franks verhaal op deze belangrijke datum extra voort, en lezen kinderen en volwassenen verspreid over heel Nederland over haar leven.

In Nederland staan 5 beelden van Anne Frank. Één van deze beelden staat in Purmerend (hoek Anne Franklaan / Hannie Schaftstraat). Op 4 mei rond 09:30 uur worden bij het beeld 5 exemplaren van dit Kinderzwerfboek gelegd. De boeken zijn voor alle kinderen: iedereen mag ze meenemen, en na het lezen laat je ze ergens achter, voor iemand anders.

Anne Frank

In het prentenboek Anne Frank wordt haar schrijnende levensverhaal duidelijk en eerlijk verteld. De prachtige illustraties zijn stuk voor stuk kunstwerken: alles is in zwart-wit weergegeven, op het dagboek na (wanneer dat in beeld komt).

Voor Nederland is dit verhaal natuurlijk van ongelofelijke waarde. Op 4 en 5 mei, maar ook de rest van het jaar. Het mag op geen basisschool ontbreken, maar is ook daarbuiten een onmisbaar prentenboek om Anne Franks belangrijke verhaal te delen met kinderen vanaf 6 jaar, en volwassenen tot 100 jaar. Met achterin foto’s en extra informatie over Anne’s leven.

Anne Frank is het derde deel in de serie ‘Van klein tot groots’. Binnen de serie verschenen eerder Coco Chanel en Audrey Hepburn. Eind mei verschijnt het vierde deel, over Frida Kahlo.

Over Kinderzwerfboeken

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…
Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Kijk voor meer informatie op kinderzwerfboek.nl.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.