Cultuur

Anne Frank-boeken zwerven rond bij Anne Frank-standbeeld in Purmerend

Purmerend – Op zaterdag 4 mei, de Nationale dodenherdenking, zullen bij 5 verschillende Anne Frank-standbeelden in Nederland exemplaren zwerven van het indrukwekkende prentenboek Van klein tot groots: Anne Frank. Zo leeft Anne Franks verhaal op deze belangrijke datum extra voort, en lezen kinderen en volwassenen verspreid over heel Nederland over haar leven.

In Nederland staan 5 beelden van Anne Frank. Één van deze beelden staat in Purmerend (hoek Anne Franklaan / Hannie Schaftstraat). Op 4 mei rond 09:30 uur worden bij het beeld 5 exemplaren van dit Kinderzwerfboek gelegd. De boeken zijn voor alle kinderen: iedereen mag ze meenemen, en na het lezen laat je ze ergens achter, voor iemand anders.

Anne Frank

In het prentenboek Anne Frank wordt haar schrijnende levensverhaal duidelijk en eerlijk verteld. De prachtige illustraties zijn stuk voor stuk kunstwerken: alles is in zwart-wit weergegeven, op het dagboek na (wanneer dat in beeld komt).

Voor Nederland is dit verhaal natuurlijk van ongelofelijke waarde. Op 4 en 5 mei, maar ook de rest van het jaar. Het mag op geen basisschool ontbreken, maar is ook daarbuiten een onmisbaar prentenboek om Anne Franks belangrijke verhaal te delen met kinderen vanaf 6 jaar, en volwassenen tot 100 jaar. Met achterin foto’s en extra informatie over Anne’s leven.

Anne Frank is het derde deel in de serie ‘Van klein tot groots’. Binnen de serie verschenen eerder Coco Chanel en Audrey Hepburn. Eind mei verschijnt het vierde deel, over Frida Kahlo.

Over Kinderzwerfboeken

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…
Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Kijk voor meer informatie op kinderzwerfboek.nl.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.