* DuurzaamPurmerend

Aardgasvrije wijk in Overwhere-Zuid stap dichterbij (video)

Purmerend – Vanochtend, rond de klok van 10:00 uur, is het startsein gegeven om te beginnen met het vernieuwen van de riolering en met de aanleg van een warmtenet in de wijk Overwhere-Zuid. Hiermee komt het aardgasvrij maken van deze wijk een belangrijke stap dichterbij.

“Het is de eerste keer dat we het vernieuwen van de riolering en het aanleggen van een warmtenet combineren.” De wethouders Eveline Tijmstra en Paul van Meekeren en de directeur van Stadsverwarming Purmerend, Gijs de Man, verrichte de starthandeling door het verwijderen van stoeptegels zodat de stadsverwarmingsbuizen kunnen worden ingegraven. Het gaat, voor nu, om 77 huizen in de wijk.

De Gemeente Purmerend heeft hiervoor 7 miljoen subsidie gekregen vanuit Den Haag, echter is nog niet zeker of dit bedrag voldoende zal zijn. Wethouder van Meekeren: “We zijn nu aan het rekenen of we hier mee uit komen.”

De werkzaamheden

De riolering in Overwhere-Zuid is al heel wat jaren oud en aan vernieuwing toe. Hiervoor moet de straat vrijwel volledig open gebroken worden; een grote operatie dus. Daarom is gekeken of de rioolvernieuwing gecombineerd kan worden met de werkzaamheden die worden uitgevoerd voor het Project Aardgasvrij. Als alternatief voor gas legt Stadsverwarming Purmerend in deze buurt een warmtenet aan.

Green Deal Aardgasloze wijken

De gemeente heeft inmiddels de Green Deal Aardgasloze wijken’ ondertekend en wil graag voorop lopen in de transitie naar een aardgasvrije stad. De ambitie is om in 2035 aardgasvrij te zijn.

Bekijk hieronder de door ons gemaakte impressie:

Foto’s: Haico Kats

Relevante artikelen:

Grote meerderheid bewoners pilotwijk Overwhere-Zuid tekenen voor aardgasvrije woning

Koning Willem-Alexander bezoekt proeftuin aardgasvrij

Overwhere-Zuid geselecteerd voor ‘proeftuin’ aardgasvrije wijk

Aan de slag met aardgasvrij in Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.