19.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendAgent bevrijdt verwaarloosde kinderen uit snikheet huis: "Ze vertoonden dierlijk gedrag"

Agent bevrijdt verwaarloosde kinderen uit snikheet huis: “Ze vertoonden dierlijk gedrag”

Zaandam / Purmerend – De politie in Zaandam heeft enige tijd geleden twee zwaar verwaarloosde kinderen ontdekt in een flat. De kinderen vertoonden volgens de politie zelfs “dierlijk gedrag” en hadden een eigen taal ontwikkeld. Op social media wordt gesproken over een flat in Purmerend waar bewoners vorig zomer hetzelfde hebben meegemaakt. “Dat incident met die kinderen was hier, of in elk geval hadden we hier hetzelfde.”

Toen de agent de kinderen ontdekte, waren ze alleen thuis. Een buurvrouw had de politie gewaarschuwd nadat ze de hele dag gehuil had horen komen uit het huis van haar buren.

Vastgemaakt met riem

De deur van de kamer waarin de kinderen – twee broertjes – zaten, was vastgemaakt met een riem. In de woning was het zeer heet en er stonden geen ramen open. Ook was er geen eten of drinken voor de kinderen, die dringend verzorging nodig hadden. Nadat de politie de deur had opengebroken viel een van de jongetjes flauw, vermoedelijk door oververhitting. Die dag was het zeker 25 graden.

Moeder nooit gekomen

De politie heeft nog enige tijd gewacht tot de moeder thuis kwam, maar die is nooit meer gekomen. Medewerkers van jeugdzorg hebben zich toen over de kinderen ontfermd.

Eigen taal

Volgens de politie was het bijna onmogelijk om contact te krijgen met de twee. Ze waren namelijk zo veel met z’n tweeën geweest, dat ze een eigen taal hadden verzonnen. Ook vertoonden ze ‘dierlijk gedrag’. Wanneer de jongens precies zijn ontdekt, is niet bekendgemaakt. Inspecteur Tom Verweij van de politie Zaanstreek plaatste het aangrijpende verhaal gisteren op Facebook.

End of Watch

“Vermoedelijk waren ze al maandenlang niet buiten geweest. Ik moet denken aan een scene uit de film ‘End of Watch’, waarbij agenten een aantal kinderen ontdekken terwijl die kinderen zijn opgesloten in een kast”, schrijft hij. “Ik waan mij in een remake op deze film.” In korte tijd zijn er al honderden reacties gekomen op zijn artikel. “Blij dat de jongetjes veilig zijn. Jullie hebben topwerk verricht!”, reageert iemand.

Social Media / Purmerend

Het verhaal van Verweij gaat hard rond op internet en leidt tot veel reacties. In een flat in Purmerend zouden bewoners vorig zomer hetzelfde hebben meegemaakt. Een buurvrouw die vorig jaar de luier van de jongste van de twee verwaarloosde jongetjes hielp verschonen verklaarde gisteren aan het AD: “Dat incident met die kinderen was hier, of in elk geval hadden we hier hetzelfde. De luier hing van viezigheid al op zijn knieën.” Nagenoeg alle details die Verweij beschrijft, komen overeen met het verhaal van de flatbewoners. “Alleen was het mes een aardappelschilmesje, maar toch… Ik schat dat die jochies 4 en 2 jaar oud waren.”

Het gaat naar omstandigheden goed met de twee verwaarloosde jongetjes die langere tijd in een flat opgesloten zaten. Zowel de kinderen als hun moeder krijgen de zorg die nodig is, zegt een politiewoordvoerder.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.8 ° C
21.2 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
86 %
ma
20 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.