In mei korte tijd werkzaamheden aan Jan Blankenbrug

13 t/m 16 mei hinder voor scheepvaart, 22 en 23 mei ’s nachts gesloten voor wegverkeer

Purmerend – Vanwege onderhoud aan de aandrijving is de Jan Blankenbrug binnenkort gestremd voor scheepvaart en later voor wegverkeer. De werkzaamheden gebeuren in twee fases. Van maandag 13 mei 06.00 uur tot donderdag 16 mei 22.00 uur blijft de brug gesloten voor scheepvaart en kunnen voetgangers, fietsers en auto’s gebruik blijven maken van de brug.

De tweede fase vindt ’s nachts plaats, op woensdag 22 mei van 22.00 tot 06.00 uur en donderdag 23 mei van 22.00 tot 06.00 uur. Tijdens deze werkzaamheden worden bromfietsers en auto’s omgeleid. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik blijven maken van één van de daarvoor bestemde bruggen.

Eerste fase

Tijdens de eerste fase van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei kan de brug tijdens de werkzaamheden niet geopend worden. Het verkeer op de weg heeft hier geen last van, maar de scheepvaart dient om te varen via De Zaan. Op verschillende kruispunten van vaarwegen in Noord-Holland plaatsen we borden waarop de omleiding staat aangegeven.

Tweede fase

De tweede fase vindt op woensdag 22 en donderdag 23 mei ’s nachts plaats. Tijdens deze werkzaamheden wordt de brug open gezet. Scheepvaart zal hier geen hinder door ervaren, maar bromfietsers en auto’s worden omgeleid via de Jaagweg/Laan der Continenten. Eén voetgangers-/fietsbrug blijft begaanbaar. Rondom de brug plaatst de gemeente Purmerend borden en verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen is de brug vrijdag 24 mei om 06.00 uur weer in gebruik.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*