Naomi (18) laat zich 12 uur opsluiten voor actie “lock me up” (video)

Purmerend – De Purmerendse Naomi Hendriksma (18) laat zich op 16 mei 12 uur vrijwillig opsluiten om aandacht te vragen voor de schrijnende situaties rond mensenhandel en gedwongen prostitutie. De actie is een initiatief van stichting Free a Girl.

Vanaf maandag 13 mei tot en met zondag 19 mei 2019, staan er bij restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van 1 bij 2 meter. Naomi strijdt ook mee voor die vrijheid van deze meisjes en laat zich 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Ze staan symbool voor de hokjes waarin meisjes in India opgesloten zitten en worden misbruikt. Tijdens de twaalf uur mogen de deelnemers elke twee uur het hokje 5 minuten verlaten. Op de helft krijgen ze een schaaltje rijst. Naomi: “Het wordt zwaar maar ik heb er zin in.”

Door sponsoring probeert Naomi zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de stichting, die op allerlei manieren in actie komt tegen gedwongen prostitutie. Naast bevrijding van jonge meisjes is de organisatie actief op het gebied van preventie en re-integratie en het aanpakken van schuldigen. De afgelopen tien jaar heeft ‘Free a Girl’ bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4500 meisjes uit bordelen in Azië.

Naomi: “Ik doe mee omdat ik vind dat iedereen een normaal bestaan hoort te hebben, en niemand het verdient om gedwongen in de prostitutie te zitten. Ik hoop genoeg geld op te halen om de meisjes te helpen, want ook zij verdienen het om bevrijd te worden en normaal leven te kunnen lijden. Ik kan me niet voorstellen wat deze meisjes moeten voelen, en dan te bedenken dat het bijvoorbeeld je eigen zusje, dochter, nichtje of wat dan ook had kunnen zijn dat is verschrikkelijk. Iedereen kan mij sponsoren door een donatie te doen of een Tikkie te sturen.”

Tikkie: € 10 € 20 € 30 € 40 € 50

Bekijk de sponsorpagina hier: https://www.lockmeup.nl/steun/Naomi

Gillyan

Ook een andere Purmerendse laat zich opsluiten. Zangeres Gillyan Niesen schrijft op haar sponsorpagina: “Je moet er toch niet aan denken dat het jouw dochter overkomt :(. Wij zijn hier over het algemeen ontzettend vrij om te gaan en te staan. Dat wens ik iedereen toe.”

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*