Cultuurmuziek

Jade PraiZe finalist Grote Prijs van NL – Nog een paar stemmen nodig (video)

Purmerend – Spontaan en ontwapenend, zo wil je Jade PraiZe omschrijven als je haar ontmoet. De 29 jarige singer-songwriter, dochter van een Engelse vader en Nederlandse moeder, groeide op in Zuid-Afrika. Dit seizoen deed ze mee aan The Voice of Holland. En nu staat ze in de finale van De Grote Prijs van Nederland.

Als tiener schreef Jade veel gedichten. Daarna begon ze met het schrijven van songteksten en het componeren van nummers. Voor anderen wel te verstaan. “Ik heb altijd van muziek gehouden, ik kom echt uit een muzikale familie”, vertelt Jade aan Regio Purmerend. “Maar het duurde een tijd voordat ik er achter kwam dat ik zelf ook kan zingen. Wat dat betreft ben ik een laatbloeier”.

Jaren spaarde ze om de overstap te durven maken. Om haar droom achterna te gaan en zich fulltime in de muziek te kunnen storten. Ze volgde workshops in de Verenigde Staten en koos daarna voor Nederland als de plek voor haar muzikale doorbraak. “Ik voel dat ik in Nederland moet zijn, het zit in mijn DNA”.

Dit seizoen was Jade te zien in The Voice (team Waylon). En nu staat ze met vijf andere kandidaten in De Grote Prijs van Nederland. Op 18 mei zal PraiZe, samen met de andere finalisten, optreden in Paradiso.

Vorige week kwamen we Jade tegen in Haarlem. “Natuurlijk hoop ik dat ik door de jury wordt uitgeroepen tot winnaar. Maar anders maar ik altijd nog kans op de publieksprijs, daarvoor heb ik wel stemmen nodig.” Dat was voor Regio Purmerend een goede reden om haar naar onze stad te halen. Samen met Jade zetten we gisteren Purmerend op stelten om tijdens de kermis stemmen te bemachtigen.

Stemmen jullie ook op Jade? Klik hier om je stem uit te brengen en nog meer nummers van haar te horen!

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.