10.1 C
Purmerend
maandag 11 december 2023
HomeCultuurJade PraiZe finalist Grote Prijs van NL - Nog een paar stemmen...

Jade PraiZe finalist Grote Prijs van NL – Nog een paar stemmen nodig (video)

Purmerend – Spontaan en ontwapenend, zo wil je Jade PraiZe omschrijven als je haar ontmoet. De 29 jarige singer-songwriter, dochter van een Engelse vader en Nederlandse moeder, groeide op in Zuid-Afrika. Dit seizoen deed ze mee aan The Voice of Holland. En nu staat ze in de finale van De Grote Prijs van Nederland.

Als tiener schreef Jade veel gedichten. Daarna begon ze met het schrijven van songteksten en het componeren van nummers. Voor anderen wel te verstaan. “Ik heb altijd van muziek gehouden, ik kom echt uit een muzikale familie”, vertelt Jade aan Regio Purmerend. “Maar het duurde een tijd voordat ik er achter kwam dat ik zelf ook kan zingen. Wat dat betreft ben ik een laatbloeier”.

Jaren spaarde ze om de overstap te durven maken. Om haar droom achterna te gaan en zich fulltime in de muziek te kunnen storten. Ze volgde workshops in de Verenigde Staten en koos daarna voor Nederland als de plek voor haar muzikale doorbraak. “Ik voel dat ik in Nederland moet zijn, het zit in mijn DNA”.

Dit seizoen was Jade te zien in The Voice (team Waylon). En nu staat ze met vijf andere kandidaten in De Grote Prijs van Nederland. Op 18 mei zal PraiZe, samen met de andere finalisten, optreden in Paradiso.

Vorige week kwamen we Jade tegen in Haarlem. “Natuurlijk hoop ik dat ik door de jury wordt uitgeroepen tot winnaar. Maar anders maar ik altijd nog kans op de publieksprijs, daarvoor heb ik wel stemmen nodig.” Dat was voor Regio Purmerend een goede reden om haar naar onze stad te halen. Samen met Jade zetten we gisteren Purmerend op stelten om tijdens de kermis stemmen te bemachtigen.

Stemmen jullie ook op Jade? Klik hier om je stem uit te brengen en nog meer nummers van haar te horen!

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
10.1 ° C
10.6 °
8.9 °
77 %
5.4kmh
52 %
ma
10 °
di
8 °
wo
7 °
do
6 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.