Purmerend

Mantelzorgregisseur gemeente Purmerend een groot succes

Purmerend – De mantelzorgregisseur van gemeente Purmerend, aangesteld in 2015, behaalt goede resultaten. In 2019 zijn er vier keer zoveel mantelzorgers in beeld als in 2015. Het waren er 365 en dat aantal is opgelopen naar bijna 1500. Dit betekent dat het college het budget onder de loep moest nemen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het budget voor het mantelzorgcompliment voor dit jaar te houden op het huidige bedrag van 240.000 euro. Zij verdelen dit budget over de aanvragers met een maximum van 150 euro per aanvraag.

“Ik ben ontzettend trots op onze mantelzorgers in de stad. Ik vind het belangrijk dat we hen zoveel mogelijk steunen en aandacht blijven geven als extra steun in de rug. Wegens de financiële situatie van de gemeente moeten wij ook op de centen letten. Ik geloof er in dat we recht doen aan onze mantelzorgers door hen goed te blijven ondersteunen en door te laten zien, dat we waardering hebben voor hun inzet.”, aldus wethouder Harry Rotgans.

Zorg voor de zorgende

Bijna één op de vijf inwoners van Purmerend geeft mantelzorg. Met name mensen tussen de 50 en 64 jaar zijn mantelzorger. Van de mantelzorgers vindt 57 procent de inzet een belasting. Deze cijfers komen uit de Omnibusenquête 2018 van de gemeente. Er is vooral behoefte aan advies en informatie, aan mentale steun en aan iemand die af en toe de zorg over kan nemen. De mantelzorgregisseur geeft advies en informatie. Daarnaast bevordert de gemeente bijvoorbeeld de beschikbaarheid van respijtzorg. Ook wordt er aandacht besteed aan de jonge mantelzorgers. Vorig jaar is er voor het eerst een groep jonge mantelzorgers samen pizza gaan eten en hebben zij ervaringen met elkaar gedeeld.

Dag van de Mantelzorg 2019

De jaarlijkse dag van de mantelzorg vindt plaats op vrijdag 8 november in de middag in de hal van het stadhuis. De organisatie is in handen van Clup Welzijn.

Evaluatie

Eind 2019 volgt een evaluatie van het mantelzorgbeleid, waarbij ook gekeken wordt naar het samengaan met het beleid van de gemeente Beemster richting de bestuurlijke fusie vanaf 1 januari 2022.

Informatie

Meer weten over mantelzorg, kijk dan op purmerend.nl/mantelzorg. Bellen kan ook met (0299) 452 555.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.