21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
Home* DierenleedMeerdere katten mogelijk vergiftigd in Overwhere

Meerdere katten mogelijk vergiftigd in Overwhere

Purmerend – In de Overwhere (omgeving Sportlaan/ Van IIsendijkstraat zijn de afgelopen dagen drie katten aangetroffen waarvan het zeer waarschijnlijk is dat deze zijn vergiftigd. Twee dieren waren al overleden op het moment dat deze werden gevonden. Een derde leefde nog, maar is kort na aankomst bij de dierenarts overleden.

Regio Purmerend belde met de persvoorlichting van de politie. Deze kwam met een dringende oproep: “Als u denkt dat uw kat is vergiftigd, doe dan alstublieft aangifte!” Een autopsie-onderzoek naar vergiftiging is een kostbare aangelegenheid. Vaak laten de baasjes van het overleden dier dit niet uitvoeren. Als er meerdere aangiften komen uit één wijk, zal er vanuit de politie een verzoek worden gedaan naar de officier van justitie om alsnog een onderzoek uit te voeren.

Wij informeerden één van de baasjes van de overleden katten over deze tip. Zij gaat met de andere baasjes in gesprek over het doen van aangifte. Op Facebook wordt gesproken over 6 recente slachtoffers.

Is uw kat overleden met een verdenking van vergiftiging: doe aangifte! Ook als het al een tijdje geleden is! Hoe meer dit gedaan wordt, hoe groter de kans dat er vanuit justitie actie wordt ondernomen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.