* Dierenleed

Meerdere katten mogelijk vergiftigd in Overwhere

Purmerend – In de Overwhere (omgeving Sportlaan/ Van IIsendijkstraat zijn de afgelopen dagen drie katten aangetroffen waarvan het zeer waarschijnlijk is dat deze zijn vergiftigd. Twee dieren waren al overleden op het moment dat deze werden gevonden. Een derde leefde nog, maar is kort na aankomst bij de dierenarts overleden.

Regio Purmerend belde met de persvoorlichting van de politie. Deze kwam met een dringende oproep: “Als u denkt dat uw kat is vergiftigd, doe dan alstublieft aangifte!” Een autopsie-onderzoek naar vergiftiging is een kostbare aangelegenheid. Vaak laten de baasjes van het overleden dier dit niet uitvoeren. Als er meerdere aangiften komen uit één wijk, zal er vanuit de politie een verzoek worden gedaan naar de officier van justitie om alsnog een onderzoek uit te voeren.

Wij informeerden één van de baasjes van de overleden katten over deze tip. Zij gaat met de andere baasjes in gesprek over het doen van aangifte. Op Facebook wordt gesproken over 6 recente slachtoffers.

Is uw kat overleden met een verdenking van vergiftiging: doe aangifte! Ook als het al een tijdje geleden is! Hoe meer dit gedaan wordt, hoe groter de kans dat er vanuit justitie actie wordt ondernomen.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.