112Purmerend

Buschauffeur afgesneden en aangevallen door mannen in werkbusje

Purmerend – Een buschauffeur van lijn 307 in Purmerend is door twee wegwerkers op de Tarwestraat klemgereden en aanvallen via het zijraam. Dat laat een woordvoerder van busvervoerder EBS weten.

Een ooggetuige meldt dat de chauffeur bij de bushalte op de desbetreffende straat stopte, toen hij plotseling werd klemgereden door twee wegwerkers in een busje. “Een van de mannen stapte uit en eiste dat de buschauffeur het raampje opendeed. Vervolgens begon hij te schelden en te slaan”, aldus de getuige. “Er waren meerdere getuigen die er langs reden met de auto, maar die grepen niet in.”

Erg geschrokken

De woordvoerder EBS heeft inmiddels contact gehad met het slachtoffer en zegt dat hij “erg geschrokken is van het incident”. “De chauffeur heeft mij laten weten dat hij ergens van beticht werd door de mannen. Ze hebben hem proberen aan te vallen via het raampje”, vertelt de woordvoerder.

In de buurt van de Tarwestraat zijn werkzaamheden bezig. De chauffeur heeft zich volgens EBS gehouden aan de snelheidsbeperkingen die er gelden. “Het slachtoffer heeft geen idee waarom ze dit deden.” Hij heeft schade opgelopen aan zijn kleding en er is iets in de bus kapotgemaakt.

Wie de mannen zijn, weet EBS vooralsnog niet. “Daar zijn we onderzoek naar aan het doen”, laten ze weten aan mediapartner NH Nieuws.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.