* Openbaar Vervoer

24-uursstaking bij NS, EBS en GVB op 28 mei 2019

Regionaal – Als eerder was het bekend dat medewerkers van de NS het werk op dinsdag 28 mei voor 24 uur neer zullen leggen. Gisteren kwam naar buiten dat ook het streekvervoer in grote delen van het land op die datum het werk neer legt. Een woordvoerder van de vakbond CNV bevestigde vanmiddag aan Regio Purmerend dat ook dit een staking van 24 uur betreft.

De persvoorlichter van streekvervoerder EBS gaf eerder vandaag aan nog geen verdere informatie te hebben over welke oproep er door de bonden aan de werknemers is gedaan. “Ook wij vernamen het uit de krant”.

Nu blijkt dat de bonden haar leden hebben opgeroepen tot een volledige staking van begin tot einde dienstregeling. Voor onze regio betekent dat er nagenoeg geen enkele bus, trein of metro rijdt.

Eerder dit jaar, op 18 maart, legden werknemers van het OV tijdens de ochtendspits 66 minuten neer. Ook toen ging de staking over de pensioenvoorwaarden.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.