14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home* Openbaar Vervoer24-uursstaking bij NS, EBS en GVB op 28 mei 2019

24-uursstaking bij NS, EBS en GVB op 28 mei 2019

Regionaal – Als eerder was het bekend dat medewerkers van de NS het werk op dinsdag 28 mei voor 24 uur neer zullen leggen. Gisteren kwam naar buiten dat ook het streekvervoer in grote delen van het land op die datum het werk neer legt. Een woordvoerder van de vakbond CNV bevestigde vanmiddag aan Regio Purmerend dat ook dit een staking van 24 uur betreft.

De persvoorlichter van streekvervoerder EBS gaf eerder vandaag aan nog geen verdere informatie te hebben over welke oproep er door de bonden aan de werknemers is gedaan. “Ook wij vernamen het uit de krant”.

Nu blijkt dat de bonden haar leden hebben opgeroepen tot een volledige staking van begin tot einde dienstregeling. Voor onze regio betekent dat er nagenoeg geen enkele bus, trein of metro rijdt.

Eerder dit jaar, op 18 maart, legden werknemers van het OV tijdens de ochtendspits 66 minuten neer. Ook toen ging de staking over de pensioenvoorwaarden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.