112Purmerend

Veel brandweer bij Dijklander ziekenhuis Purmerend

Purmerend – Er was geen brand in het Dijklander ziekenhuis maar er waren wel twee grote realistische oefeningen van negen brandweerkorpsen uit het hele land.

In en om het ziekenhuis werden twee scenario’s geoefend, één oefening was brand in de technische ruimte van het ziekenhuis waarbij meerdere slachtoffers waren gevallen. De andere oefening was een incident met gevaarlijke stoffen (azijnzuur) waarbij ook slachtoffers waren gevallen waaronder een dakdekker en een politieagent.

Sleuren met zware poppen, brandgevaarlijke stoffen opzoeken en samen met je team zo goed mogelijk de situatie aanpakken: om gekroond te worden tot beste brandweerkorps van Nederland moet je ijzersterk zijn. In Purmerend waren vandaag de voorrondes.

De een na de andere brandweerwagen komt op het oefenterrein aangereden om het onderdeel ‘met gevaarlijke stoffen’ af te leggen. Vandaag hebben negen korpsen uit Noord-Holland de toets afgelegd.

Vaardigheden en tijd

De jury houdt de groep nauwlettend in de gaten en let op vaardigheden en tijd. “Qua tijd zijn we een beetje langzaam, vrees ik”, lacht bevelvoerder Sebastiaan Wout uit Bussum. “Het is gewoon een grote uitdaging, ook omdat je wordt gecheckt op je vaardigheden. Het is daarnaast ook gewoon leuk om mee te doen.”

Zo ziet Carlo Nannings van de jury het ook. “Het is een leuke dag, het is mooi weer. Het komt dus helemaal goed.”

Foto’s: Haico Kats – Haicokats.nl

 

Kijk voor een grote fotoreportage op: https://www.haicokats.nl/2019/05/18/veel-brandweer-bij-het-dijklander-ziekenhuis/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.