8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendHeel Purmerend gaat op 1 juni priknicken!!

Heel Purmerend gaat op 1 juni priknicken!!

Purmerend – Op zaterdag 1 juni a.s. gaat heel Purmerend priknicken. Dit is tevens de landelijke actiedag ‘End Plastic Soup’, het Rotary-programma dat de zee wil schoonmaken van plastic. Deze bijzondere dag wordt mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers, het bedrijfsleven (sponsors), gemeente Purmerend en Muziekschool Waterland. De organisatie zorgt voor afvalzakken, grijpers, handschoenen en containers om het afval te verzamelen. Daarnaast krijgt iedereen een gratis lunchpakket aangeboden en nog veel meer…

De start is om 10.30 uur, dichtbij je postcode (adres). Na zo’n anderhalf uur prikken van zwerfvuil, komen we samen in het Leeghwaterpark. De prikkers worden daar feestelijk onthaald door het Dixieland Looporkest. Terwijl er gezamenlijk wordt gepicknickt is er muziek met medewerking van Muziekschool Waterland. Verder speelt er het Waterlands Jeugdorkest, zijn er musicerende kinderen van basisscholen ’t Prisma en ’t Carrousel en wordt het publiek interactief betrokken in een improvisatie onder leiding van Wouter Hakhoff. Dat alles kost je helemaal niets!

Deze eerste Purmerendse PRIKNICK wordt een evenement waaraan iedereen kan deelnemen. Misschien wordt het wel een jaarlijkse gebeurtenis. Laten we daar gezamenlijk voor gaan. We doen het gezellig, en ontmoeten elkaar met een hapje, drankje en muziek. Wat willen we nog meer? Samen aan de slag voor een beter milieu.

Doe ook mee? Meld je direct aan op www.priknick.nl

In de laatste week van mei ontvang je per e-mail meer details over de start en de start-locatie.

Relevante artikelen:

Tentoonstelling zwerfafval op de Kaasmarkt (video)

“Milieuramp in Purmerend” – Plastic vissen in de sloot (video)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.