* BijzonderPurmerend

Zieke vader kan niet meer met dochter (18) naar VS, Rijtuigenbuurt haalt Amerika naar Purmerend (video)

Purmerend – Bowina (18) uit Purmerend verloor ruim zeven maanden geleden haar moeder onverwachts aan een hartstilstand. Bij haar vader werd kort erna een agressieve hersentumor geconstateerd. Hij heeft niet lang meer te leven. Er zijn veel zorgen over de toekomst van de 18-jarige Bowina. De buurt stak vader en dochter daarom een hart onder de riem en organiseerde gisteren een dag om nooit te vergeten.

Iedereen uit de buurt werkte mee aan het verrassingsfeest voor Bowina en haar vader Peter. Het liefst wat ze samen nog wilden doen was een reis maken naar Amerika, maar vanwege de gezondheidstoestand van Peter gaat dat nu niet meer. En dus kwam Amerika naar hen toe.

De buurt versierde het buiten met Amerikaanse vlaggetjes, er werd op rock ’n roll-muziek gedanst en zelfs Elvis kwam even langs. Er was ook een grote barbecue waarbij hamburgers te krijgen waren en er stond een popcorn-machine.

Diep geraakt

Als Peter en Bowina bij het feest aankomen, wordt het ze even teveel. Praten voor de camera gaat niet, maar woorden zijn niet nodig om te zien dat de twee diep geraakt zijn door het gebaar.

De buren willen wel wat zeggen. “We willen een onvergetelijke dag voor hun allebei en ook dat Peter weet dat we er altijd voor zijn dochter zullen zijn”, zegt een van hen.

Geld inzamelen

Voor Bowina wordt nog geld ingezameld. De buren willen haar graag geld geven om haar rijbewijs te halen. Ook hopen ze Bowina een financieel duwtje in de rug te geven. Doneren kan hier.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws / Koen Bugter


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.