5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home* BijzonderZieke vader kan niet meer met dochter (18) naar VS, Rijtuigenbuurt haalt...

Zieke vader kan niet meer met dochter (18) naar VS, Rijtuigenbuurt haalt Amerika naar Purmerend (video)

Purmerend – Bowina (18) uit Purmerend verloor ruim zeven maanden geleden haar moeder onverwachts aan een hartstilstand. Bij haar vader werd kort erna een agressieve hersentumor geconstateerd. Hij heeft niet lang meer te leven. Er zijn veel zorgen over de toekomst van de 18-jarige Bowina. De buurt stak vader en dochter daarom een hart onder de riem en organiseerde gisteren een dag om nooit te vergeten.

Iedereen uit de buurt werkte mee aan het verrassingsfeest voor Bowina en haar vader Peter. Het liefst wat ze samen nog wilden doen was een reis maken naar Amerika, maar vanwege de gezondheidstoestand van Peter gaat dat nu niet meer. En dus kwam Amerika naar hen toe.

De buurt versierde het buiten met Amerikaanse vlaggetjes, er werd op rock ‘n roll-muziek gedanst en zelfs Elvis kwam even langs. Er was ook een grote barbecue waarbij hamburgers te krijgen waren en er stond een popcorn-machine.

Diep geraakt

Als Peter en Bowina bij het feest aankomen, wordt het ze even teveel. Praten voor de camera gaat niet, maar woorden zijn niet nodig om te zien dat de twee diep geraakt zijn door het gebaar.

De buren willen wel wat zeggen. “We willen een onvergetelijke dag voor hun allebei en ook dat Peter weet dat we er altijd voor zijn dochter zullen zijn”, zegt een van hen.

Geld inzamelen

Voor Bowina wordt nog geld ingezameld. De buren willen haar graag geld geven om haar rijbewijs te halen. Ook hopen ze Bowina een financieel duwtje in de rug te geven. Doneren kan hier.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws / Koen Bugter



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,902FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.2 °
5 °
76 %
1.3kmh
100 %
wo
5 °
do
10 °
vr
10 °
za
15 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.