15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendOpening vernieuwde Kooimanpark, Spurd organiseert wekelijks SpurdFun

Opening vernieuwde Kooimanpark, Spurd organiseert wekelijks SpurdFun

Purmerend – Vanmiddag opende wethouder Eveline Tijmstra op een sportieve manier het opgeknapte Kooimanpark. Spurd organiseerde een uitdagende zeskamp voor de kinderen uit de wijk (leeftijd 4-12 jaar). Na de opening is Spurd elke donderdag in het Kooimanpark te vinden met SpurdFun: leuke sport- en spelactiviteiten.

Kinderen waren welkom om gratis mee te doen met verschillende spellen: een stormbaan estafette, skippyslang race, touwtrekken, zaklopen en nog veel meer.

Activiteiten door Spurd

In de zomervakantie van 2018 organiseerde Spurd als proef een aantal activiteiten. Met name de kinderactiviteiten waren een succes. Vanaf vandaag organiseert Spurd daarom wekelijks SpurdFun in het Kooimanpark: op donderdag van 16.30 – 18.00 uur, voor kinderen tot 12 jaar (op de weide waar vroeger het rosarium was, tegenover de Tien Gemeenten). Om dit mogelijk te maken, is een klein stukje uitlaatroute opgeheven.

Kooimanpark

In 2018 is gemeente Purmerend begonnen met extra onderhoud in het park. Beplanting werd gesnoeid, oude beplanting en voethekjes verwijderd en het terras aan het water schoongemaakt. Begin 2019 is er nog meer beplanting gesnoeid en verwijderd. Het effect is dat er veel zicht en ruimte in het park is gekomen en de anonieme plekken in het park verdwenen zijn.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.