Purmerend

Opening vernieuwde Kooimanpark, Spurd organiseert wekelijks SpurdFun

Purmerend – Vanmiddag opende wethouder Eveline Tijmstra op een sportieve manier het opgeknapte Kooimanpark. Spurd organiseerde een uitdagende zeskamp voor de kinderen uit de wijk (leeftijd 4-12 jaar). Na de opening is Spurd elke donderdag in het Kooimanpark te vinden met SpurdFun: leuke sport- en spelactiviteiten.

Kinderen waren welkom om gratis mee te doen met verschillende spellen: een stormbaan estafette, skippyslang race, touwtrekken, zaklopen en nog veel meer.

Activiteiten door Spurd

In de zomervakantie van 2018 organiseerde Spurd als proef een aantal activiteiten. Met name de kinderactiviteiten waren een succes. Vanaf vandaag organiseert Spurd daarom wekelijks SpurdFun in het Kooimanpark: op donderdag van 16.30 – 18.00 uur, voor kinderen tot 12 jaar (op de weide waar vroeger het rosarium was, tegenover de Tien Gemeenten). Om dit mogelijk te maken, is een klein stukje uitlaatroute opgeheven.

Kooimanpark

In 2018 is gemeente Purmerend begonnen met extra onderhoud in het park. Beplanting werd gesnoeid, oude beplanting en voethekjes verwijderd en het terras aan het water schoongemaakt. Begin 2019 is er nog meer beplanting gesnoeid en verwijderd. Het effect is dat er veel zicht en ruimte in het park is gekomen en de anonieme plekken in het park verdwenen zijn.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.