16.6 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* Fusie Beemster PurmerendBurgemeesters Don Bijl en Joyce van Beek overhandigen elkaar waarden Purmerend en...

Burgemeesters Don Bijl en Joyce van Beek overhandigen elkaar waarden Purmerend en Beemster

Purmerend – Op maandag 20 mei overhandigden burgemeesters Joyce van Beek en Don Bijl in de Keyserkerk in Middenbeemster elkaar de resultaten van Waardevol Beemster en Toekomstig Purmerend. Hiermee sluiten zij de waardenprocessen af die beide gemeenten in aanloop naar de fusie hebben doorlopen. Er is vol enthousiasme gewerkt aan het ophalen van waarden. Dit levert een beeld op van wat bewoners van beide gemeenten belangrijk, mooi en waardevol vinden en wat zij terug willen zien en blijven herkennen in de nieuwe gemeente.

Stadsgidsen Dick Blokker uit Purmerend en Geert Heikens uit Beemster presenteerden een vermakelijke quiz waarbij de aanwezigen werden getoetst op hun (historische) feitenkennis.

Burgemeester Joyce van Beek van Beemster overhandigde het boek ‘Waardevol Beemster’ aan burgemeester Don Bijl. “De door inwoners opgehaalde waarden zeggen ons, dit is Beemster waar we trots op zijn en dat willen we blijven in de toekomst. Straks zijn we inwoners van gemeente Purmerend en moeten we ons hierin blijven herkennen. Daarom draag ik dit boek met onze waarden graag aan je over. De raad heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we dit borgen in de nieuwe gemeente.”

Burgemeester Don Bijl van Purmerend overhandigde op zijn beurt het magazine ‘Toekomstig Purmerend’ aan burgemeester Van Beek en bedankte de initiatiefnemers en ambassadeurs. “Uit de vele gesprekken die we hebben gevoerd en uit de reacties blijkt dat Purmerenders overtuigd Purmerender zijn. Ze wonen hier graag, ze waarderen de omgeving, de binnenstad en de voorzieningen. Wat ik ook mooi vind is dat ze Beemster zo belangrijk vinden. De unieke waarden van beide gemeenten vullen elkaar goed aan en dat herkennen inwoners ook.”

Open landschap en stad kunnen elkaar versterken

De uitkomsten van de beide waardeprocessen laten zien dat de waarden van Beemster met het open landschap het unieke werelderfgoed en het dorpse karakter het stadse Purmerend met voorzieningen, de gezellige binnenstad en de zelfvoorzienende woonwijken elkaar versterken. De fusie leeft in beide gemeenten.

Alle opgehaalde waarden zijn belangrijke bouwstenen voor het vormen van de nieuwe gemeente en komen terecht in het herindelingsontwerp. Op 26 september 2019 wordt dit document aan de gemeenteraden ter besluitvorming voorgelegd. Beemster en Purmerend willen op 1 januari 2022 fuseren. Droogmakerij en marktstad bundelen de krachten en vormen vanaf dan samen een nieuwe gemeente.

Relevante artikelen:

Samen het Purmerend van de toekomst vormgeven (video)

Fusie Purmerend en Beemster levert eenmalig 2.2 miljoen euro op

Burgemeesters Joyce van Beek en Don Bijl planten samen fusie boom (video)

Burgemeester Don Bijl krijgt tips over fusie met BeemsterSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.6 ° C
17.8 °
15.5 °
70 %
1.8kmh
100 %
zo
17 °
ma
23 °
di
18 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.