10 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
Home* Den IlpMet gestolen auto in de greppel

Met gestolen auto in de greppel

Den Ilp – Op zaterdagmorgen hield de politie drie mannen aan op verdenking van diefstal of heling van een gestolen auto. De verdachten zijn een 20-jarige man uit Lelystad, een 18-jarige man uit Oosthuizen en een 22-jarige man uit Purmerend.

Omstreeks 00.15 uur zag een politieman (in zijn vrije tijd) een auto rijden op de Scheepsbouwersweg in Landsmeer. Hij herkende de auto als zijnde gestolen. De auto was na een proefrit niet meer teruggebracht. Hij waarschuwde zijn collega’s die met meerdere eenheden op zoek gingen. Uiteindelijk werd de auto gesignaleerd, maar op het moment dat de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie achter hem aanzat, ging hij er vandoor. De bestuurder reed met de auto door een slagboom van recreatieschap ’t Twiske, waar hij met hoge snelheid probeerde te ontkomen. De achtervolging stopte abrupt op de Lange Jap toen de auto in een greppel belandde.

Twee inzittenden sprongen uit de auto en vluchtten rennend weg. Zij konden echter worden achterhaald. In de auto bleek echter nog een derde persoon te zitten. Deze wist aanvankelijk te ontkomen, maar werd later in de nacht toch teruggevonden.

De (vermoedelijke) bestuurder van de auto moest een speekseltest afleggen. Hierbij testte hij positief op het gebruik van THC, de werkzame stof uit hennep. De man moest een bloedproef afleggen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,547VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
10 ° C
11.7 °
8.3 °
70 %
2.2kmh
33 %
do
10 °
vr
10 °
za
9 °
zo
10 °
ma
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.