27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
Home* Openbaar VervoerMorgen staking OV: waarschijnlijk IJtunnel dicht (open voor fietsers/voetgangers)

Morgen staking OV: waarschijnlijk IJtunnel dicht (open voor fietsers/voetgangers)

Regionaal – Het is al langere tijd bekend. Morgen -dinsdag 28 mei 2019- wordt er een 24-uursstaking gehouden in het Openbaar Vervoer. Wat de gevolgen zijn voor de reizigers wordt steeds duidelijker. Zeer waarschijnlijk zal de IJ-tunnel worden afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer (met uitzondering van hulpdiensten).

De staking is een brede staking. In onze regio betekent dat alle vormen van OV zullen gaan staken. Zelfs de veerponten over ‘t IJ. Dit is nog niet helemaal zeker, er loopt nog een kortgeding tegen de staking van de veerponten.

Indien de ponten inderdaad mogen staken, wordt de IJ-tunnel afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van hulpdiensten. Fietsers en voetgangers kunnen dan van de tunnel gebruik maken.

De keuze van de gemeente Amsterdam heeft overigens ook gevolgen voor de enkele bus richting Amsterdam CS die wel rijdt. Ook deze bussen komen door de afsluiting niet verder dan Amsterdam-Noord.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.