* Openbaar Vervoer

Morgen staking OV: waarschijnlijk IJtunnel dicht (open voor fietsers/voetgangers)

Regionaal – Het is al langere tijd bekend. Morgen -dinsdag 28 mei 2019- wordt er een 24-uursstaking gehouden in het Openbaar Vervoer. Wat de gevolgen zijn voor de reizigers wordt steeds duidelijker. Zeer waarschijnlijk zal de IJ-tunnel worden afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer (met uitzondering van hulpdiensten).

De staking is een brede staking. In onze regio betekent dat alle vormen van OV zullen gaan staken. Zelfs de veerponten over ‘t IJ. Dit is nog niet helemaal zeker, er loopt nog een kortgeding tegen de staking van de veerponten.

Indien de ponten inderdaad mogen staken, wordt de IJ-tunnel afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van hulpdiensten. Fietsers en voetgangers kunnen dan van de tunnel gebruik maken.

De keuze van de gemeente Amsterdam heeft overigens ook gevolgen voor de enkele bus richting Amsterdam CS die wel rijdt. Ook deze bussen komen door de afsluiting niet verder dan Amsterdam-Noord.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.