10.3 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
Home* Edam-Volendam21-jarige Edammer opgepakt voor miljoenendiefstal laptops in Duiven

21-jarige Edammer opgepakt voor miljoenendiefstal laptops in Duiven

Edam – Afgelopen maandag hield de politie op meerdere plaatsen in Nederland vijf personen aan. Het betrof twee mannen uit Eindhoven van 34 en 42 jaar oud, een 22-jarige man uit Eersel, een 21-jarige man uit Edam en een 23-jarige inwoner van Groesbeek. Op de adressen bij de aangehouden verdachten heeft de politie ook huiszoekingen gedaan.

Een groep van 6 personen, waarvan er nu 5 zijn aangehouden, heeft in de nacht van 30 op 31 maart bijna 2.000 laptops gestolen uit geparkeerde vrachtwagens aan de Impact in Duiven. De totale winkelwaarde van de buit bedroeg zo’n 1,2 miljoen euro. De mannen braken in bij een trailerbedrijf op het industrieterrein, langs de A12 vlakbij Arnhem.

Lading klaarleggen

Op het industrieterrein aan de Impact, langs de A12 dicht bij Arnhem, vernielden de mannen een stuk hekwerk om het terrein op te komen. Nadat ze in anderhalf uur in een aantal opleggers inbreken en de lading daarvan klaarleggen, verschijnt rond 06.20 uur die zondagochtend een handlanger met een vrachtwagen.

De eerste lading gestolen goederen wordt in de eigen truck geladen, die tegen 06.45 uur vertrekt. De rest van de buit leggen de mannen in een oplegger van het distributiebedrijf. Kort na 12.00 uur verschijnt er een trekker in beeld. De oplegger wordt aangekoppeld, waarna de dieven ermee vandoor gaan – via de A12 in de richting van Utrecht. De politie zou de meegenomen aanhanger later leeg aantreffen in Weert.

Kostbare buit

Het lijkt erop dat de daders hebben geprobeerd delen van de buit in Duitsland te verkopen. Alle gestolen apparatuur is van het merk Hewlett Packard.

Zesde verdachte

De politie is nog op zoek naar de zesde verdachte en roept mensen op die informatie hebben zich te melden.

Bron: Opsporing verzocht.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
6.7kmh
98 %
di
11 °
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.