ondernemers

Nieuwe start voor Barend Cruijff en zes andere oud-Intertoys ondernemers

Purmerend – Misschien was het u al opgevallen. Wie voorbij de speelgoedwinkel van Barend Cruijff loopt mist het prominente bord met “Intertoys” op de gevel. Als u beter kijkt, ziet u dat de medewerkers in eigen kleding rondlopen. De telefoon wordt opgenomen met “Cruijff Speelgoed”. Wij vroegen de geliefde Purmerendse speelgoedondernemer wat er aan de hand is.

De speelgoedwinkel heeft een roerig jaar achter de rug. Nog geen 2,5 maand nadat een faillissement voor de Intertoys-franchisenemers was afgewend, zijn de beeldmerken van Intertoys uit de winkel verdwenen.

Zeven voormalig Intertoys-ondernemers, met in totaal negen vestigingen, bouwen de komende maanden gezamenlijk met retailservice-organisatie Euretco aan een nieuw franchiseconcept in de speelgoedbranche.

”De zeven ondernemers die mee doen aan dit nieuwe initiatief zijn voornamelijk familiebedrijven”, vertelt Cruijff aan Regio Purmerend. “Hoewel er zelfs nog geen nieuwe naam voor de franchaiseformule bedacht is, is de transitie al in volle gang. De meeste ondernemers opereren momenteel tijdelijk onder hun oude familie-naam. Ook wordt er steeds breder ingekocht.”

Uitgangspunt is het sterk lokale karakter van het concept, in combinatie met een geheel eigen gezicht in de markt. Sleutelwoorden zijn dan ook ‘vernieuwend’ en ‘onderscheidend vermogen’. De combinatie van een krachtig concept verbonden aan een lokaal sterke ondernemer biedt volop kansen, ook in deze uitdagende branche. Dit laat Euretco vanmiddag in een persbericht weten.

Barend onderschrijft dat: “Als je nu in de winkel komt, ontdek je al heel veel spannende nieuwe dingen. En dat zal in de toekomst alleen maar meer worden.”

In de loop van dit jaar zal Euretco een eerste pilotvestiging openen. De negen locaties van de nieuwe formule zijn: Amersfoort, Amstelveen, Budel, Bussum, Deurne, Eindhoven, Gemert, Purmerend en Veldhoven.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.