18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeondernemersNieuwe start voor Barend Cruijff en zes andere oud-Intertoys ondernemers

Nieuwe start voor Barend Cruijff en zes andere oud-Intertoys ondernemers

Purmerend – Misschien was het u al opgevallen. Wie voorbij de speelgoedwinkel van Barend Cruijff loopt mist het prominente bord met “Intertoys” op de gevel. Als u beter kijkt, ziet u dat de medewerkers in eigen kleding rondlopen. De telefoon wordt opgenomen met “Cruijff Speelgoed”. Wij vroegen de geliefde Purmerendse speelgoedondernemer wat er aan de hand is.

De speelgoedwinkel heeft een roerig jaar achter de rug. Nog geen 2,5 maand nadat een faillissement voor de Intertoys-franchisenemers was afgewend, zijn de beeldmerken van Intertoys uit de winkel verdwenen.

Zeven voormalig Intertoys-ondernemers, met in totaal negen vestigingen, bouwen de komende maanden gezamenlijk met retailservice-organisatie Euretco aan een nieuw franchiseconcept in de speelgoedbranche.

”De zeven ondernemers die mee doen aan dit nieuwe initiatief zijn voornamelijk familiebedrijven”, vertelt Cruijff aan Regio Purmerend. “Hoewel er zelfs nog geen nieuwe naam voor de franchaiseformule bedacht is, is de transitie al in volle gang. De meeste ondernemers opereren momenteel tijdelijk onder hun oude familie-naam. Ook wordt er steeds breder ingekocht.”

Uitgangspunt is het sterk lokale karakter van het concept, in combinatie met een geheel eigen gezicht in de markt. Sleutelwoorden zijn dan ook ‘vernieuwend’ en ‘onderscheidend vermogen’. De combinatie van een krachtig concept verbonden aan een lokaal sterke ondernemer biedt volop kansen, ook in deze uitdagende branche. Dit laat Euretco vanmiddag in een persbericht weten.

Barend onderschrijft dat: “Als je nu in de winkel komt, ontdek je al heel veel spannende nieuwe dingen. En dat zal in de toekomst alleen maar meer worden.”

In de loop van dit jaar zal Euretco een eerste pilotvestiging openen. De negen locaties van de nieuwe formule zijn: Amersfoort, Amstelveen, Budel, Bussum, Deurne, Eindhoven, Gemert, Purmerend en Veldhoven.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.