10.7 C
Purmerend
dinsdag 30 mei 2023
Home112Purmerender krijgt eis van 7 jaar celstraf te horen wegens brute overval...

Purmerender krijgt eis van 7 jaar celstraf te horen wegens brute overval op 78-jarige vrouw

Arnhem – Een 27-jarige Purmerender moet als het aan het OM ligt voor 7 jaar de cel in en een vordering van 241.000 euro betalen. De Purmerender wordt verdacht van een brute overval op een vrouw van 78 jaar. De man uit Purmerend maakte volgens het OM in mei 2016 ruim 200.000 euro aan sieraden buit.

Hij stond vandaag voor de rechter, maar ontkende in het huis te zijn geweest ondanks dat er bewijs van dna is en de 78-jarige vrouw hem voor “200 procent” herkende: “Al was hij nu wel wat afgevallen.”

De Purmerender kwam als verdachte in beeld kwam nadat hij wegens een veroordeling voor iets anders zijn dna moest afstaan. Lange tijd was de man onvindbaar, maar kon op 8 februari 2016 in zijn woning in Purmerend toch worden aangehouden.

De man mishandelde -samen met een nog niet opgepakte medepleger- de 78-jarige vrouw en sloot haar op in de wijnkelder van haar huis in Arnhem. De twee overvallers sloegen de bejaarde vrouw en drukten haar keel dicht. Ook kreeg de vrouw een pistool op haar hoofd gericht en sleurden haar met haar haren mee. “Het was het heftigste moment van mijn leven. Ik zat daar in de kelder en kon de deur niet open krijgen. Ik kan het gewoon niet verwerken”, zei ze.

De auto die gebruikt werd bij de overval in Arnhem was in de nacht van 4 op 5 mei 2016 gestolen in de Lamastraat in Purmerend. De Purmerender erkent dat hij de auto heeft gestolen maar dat hij niet mee heeft gedaan aan de betreffende overval. “Ik ben inbreker, geen overvaller.”, bezwoer hij. 

Wel gaf de Purmerender aan dat hij enkele dagen eerder in de buurt van de woning was. Hij zou de daadwerkelijke overvallers alleen hebben voorzien van informatie over hoe ze het moesten aanpakken om in te breken in de beveiligde woning. De verdachte ontkende tegenover de rechter in het huis te zijn geweest. Zijn advocaat vroeg dan ook om vrijspraak.

De DNA-match vormt, samen met informatie uit zijn telefoon en gesprekken met een ex-vriendin, voldoende bewijs dat de verdachte betrokken is bij de overval, aldus het OM. De uitspraak is over drie weken.

Relevant artikel:

26-jarige Purmerender verdacht van brute overval op bejaarde vrouw


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,258FansLike
2,236VolgersVolg
1,588VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
10.7 ° C
11.7 °
9.4 °
81 %
2.7kmh
19 %
di
13 °
wo
19 °
do
15 °
vr
15 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.