112

Zeer grote brand woning Marken

Marken – In een hoekwoning in Marken is vrijdagmorgen brand uitgebroken. De brand is opgeschaald naar zeer groot.

Update 14:30 – 3 monumentale woningen zijn onbewoonbaar geworden. De brand is ontstaan doordat een bewoner bezig was verf af te branden. De bewoners worden opgevangen bij het Hof van Marken. 

Update 12:45 – De brand is overgeslagen naar een tweede monumentale woning. De brand is uitslaand en niet onder controle. Brandweer probeert met man en macht op verdere uitbreiding te voorkomen. Er zijn geen gewonden voor zover bekend.

In de woningen uit dit blok zit veel hout verwerkt. Hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig en proberen te voorkomen dat het vuur kan overslaan naar de naastgelegen woningen.

Omwonenden zijn geëvacueerd. Mensen worden opgeroepen uit de rook te blijven en niet naar de plek van de brand te komen om hulpdiensten alle ruimte te geven.

Foto’s: Inter Visual studio / Pieter Pereboom

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.