19.6 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendCompliment voor alcoholbeleid voetbalvereniging De Wherevogels

Compliment voor alcoholbeleid voetbalvereniging De Wherevogels

Purmerend – Vanmiddag bracht wethouder Harry Rotgans een bezoek aan voetbalvereniging De Wherevogels in verband met de landelijke actie NixzonderID. Bij het laatste onderzoek met testkopers deden zij het erg goed. Er werd consequent gevraagd om een ID en er werd geen drank meegegeven aan jongeren onder de 18 jaar. Wethouder Rotgans heeft daarom een compliment uitgereikt.

Wherevogels bestuurslid Ed Vergeer: Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen onder de 18 jaar geen alcohol gebruiken. Daarom geven wij aan het kantinepersoneel instructies mee en het is goed dat de gemeente er aandacht aan besteed. Ook niet vast kantinepersoneel wordt geinstrueerd voordat de kantine opengaat. Wij moeten het met zijn allen doen en waarderen het compliment van de gemeente.”

Van 23 mei tot 3 juni is de landelijke actie NixzonderID. Deze periode vraagt de gemeente extra aandacht voor het spontaan tonen van het ID door jongeren en de leeftijdscheck door verkopers van alcohol en tabak. Jonge kopers van drank of sigaretten hebben nog niet altijd hun ID bij de hand. Daarom doet de gemeente Purmerend mee met NIXzonderID en vinden er verschillende acties plaats.

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het lastig om de juiste leeftijd van kopers in te schatten. Daarom worden jongeren opgeroepen hun verkopers te helpen en hun ID alvast te pakken bij de kassa of aan de bar.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.6 ° C
20.7 °
18.3 °
73 %
0.9kmh
66 %
zo
20 °
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.