Purmerend

Compliment voor alcoholbeleid voetbalvereniging De Wherevogels

Purmerend – Vanmiddag bracht wethouder Harry Rotgans een bezoek aan voetbalvereniging De Wherevogels in verband met de landelijke actie NixzonderID. Bij het laatste onderzoek met testkopers deden zij het erg goed. Er werd consequent gevraagd om een ID en er werd geen drank meegegeven aan jongeren onder de 18 jaar. Wethouder Rotgans heeft daarom een compliment uitgereikt.

Wherevogels bestuurslid Ed Vergeer: Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen onder de 18 jaar geen alcohol gebruiken. Daarom geven wij aan het kantinepersoneel instructies mee en het is goed dat de gemeente er aandacht aan besteed. Ook niet vast kantinepersoneel wordt geinstrueerd voordat de kantine opengaat. Wij moeten het met zijn allen doen en waarderen het compliment van de gemeente.”

Van 23 mei tot 3 juni is de landelijke actie NixzonderID. Deze periode vraagt de gemeente extra aandacht voor het spontaan tonen van het ID door jongeren en de leeftijdscheck door verkopers van alcohol en tabak. Jonge kopers van drank of sigaretten hebben nog niet altijd hun ID bij de hand. Daarom doet de gemeente Purmerend mee met NIXzonderID en vinden er verschillende acties plaats.

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het lastig om de juiste leeftijd van kopers in te schatten. Daarom worden jongeren opgeroepen hun verkopers te helpen en hun ID alvast te pakken bij de kassa of aan de bar.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.