19.5 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendPriknicken in het Leeghwaterpark "Inspirerend, educatief en verbindend" (video-impressie)

Priknicken in het Leeghwaterpark “Inspirerend, educatief en verbindend” (video-impressie)

Purmerend – Rond 10:30 uur gingen ze van start om rond de klok van 12:00 uur te eindigen in het Leeghwaterpark. 250 betrokken bewoners uit de verschillende wijken verdeeld over 13 groepen deden mee aan de eerste grote Priknick. Het evenement is een initiatief van Rotaryclub Purmerend. Doel van het evenement is om samen aan de slag te gaan voor een beter milieu en om zo een einde te maken aan de plastic soep in de sloten en oceanen. 

Na zo’n anderhalf uur zwerfafval geraapt te hebben kwamen de groepen aan in het Leeghwaterpark. Hier werden de prikkers feestelijk onthaald door het Dixieland Looporkest en kon de vuilniszak worden gewogen. Terwijl er gezamenlijk werd gepicknickt kon er geluisterd worden naar muziek met medewerking van Muziekschool Waterland. Zo speelde het Waterlands Jeugdorkest, waren er musicerende kinderen uit groepen 5 van basisscholen ’t Prisma en ’t Carrousel en werd het publiek interactief betrokken in een improvisatie onder leiding van Wouter Hakhoff.

Rotary lid Frans Wisman: “Dit was een zeer inspirerende dag, een dag van educatie en verbinding.” Op de vraag of er volgend jaar een vervolg komt, werd geantwoord dat er zeker nog een Priknick zal komen. 

De totale opbrengst zwerfaval was 253 kilo en zo’n 65.000 zwerfie’s. Volgens Dirk Groot aka de Zwerfinator was dit de helft aan kilo’s van een soortgelijk evenement verleden jaar die goed was voor 500 kilo aan zwerfafval. Deze bijzondere dag werd mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers, het bedrijfsleven (zie lijst onderaan), gemeente Purmerend en Muziekschool Waterland.

Wij maakte een impressie en gebruikte de door ons opgenomen muziek van het Dixieland Looporkest.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.5 ° C
21.7 °
17 °
70 %
1.3kmh
32 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.