Hart van de Regio

Fithri neemt rolstoelbus in ontvangst na crowdfund-actie (video)

Purmerend – Vorig jaar augustus publiceerde Regio Purmerend een artikel over de crowdfund-actie voor een rolstoelbus voor Fithri. Bijna een jaar later is het zo ver. Dankzij de hulp van vele donateurs, de gemeente Purmerend en Dekker Autogroep, nam de familie vanmorgen de bus in ontvangst.

Jaren heeft de familie naar dit moment uitgekeken. Naar mate Fithri groter en zwaarder begon te worden, werd reizen in een gewone auto steeds moeilijker. Niet alleen voor de ouders, die het 12-jarige meisje keer op keer in en uit de auto moesten tillen. Ook voor Fithri zelf was het lichamelijk erg belastend.

Natuurlijk spaarde de familie zelf voor een bus, maar dergelijke bussen zijn uitermate kostbaar. Het verhaal kwam in een stroomversnelling toen vrienden van de familie een crowdfund voor Fithri begonnen. Ruim 12.000 euro werd opgehaald.

Dankzij dit bedrag, de belangeloze inzet van Dekker Autogroep en een financiering van de aanpassingen aan de bus vanuit de WMO van de gemeente, was vandaag eindelijk de grote dag.

Fithri genoot zichtbaar toen ze eindelijk als een prinses plaats nam in “haar” bus. Moeder zelf pinkte een traantje weg.

Donateurs en anderen, bedankt!

Relevant artikel:

Fithri’s strijd! – Help Fithri en haar gezin


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.