1.4 C
Purmerend
zaterdag 2 december 2023
HomeHart van de RegioFithri neemt rolstoelbus in ontvangst na crowdfund-actie (video)

Fithri neemt rolstoelbus in ontvangst na crowdfund-actie (video)

Purmerend – Vorig jaar augustus publiceerde Regio Purmerend een artikel over de crowdfund-actie voor een rolstoelbus voor Fithri. Bijna een jaar later is het zo ver. Dankzij de hulp van vele donateurs, de gemeente Purmerend en Dekker Autogroep, nam de familie vanmorgen de bus in ontvangst.

Jaren heeft de familie naar dit moment uitgekeken. Naar mate Fithri groter en zwaarder begon te worden, werd reizen in een gewone auto steeds moeilijker. Niet alleen voor de ouders, die het 12-jarige meisje keer op keer in en uit de auto moesten tillen. Ook voor Fithri zelf was het lichamelijk erg belastend.

Natuurlijk spaarde de familie zelf voor een bus, maar dergelijke bussen zijn uitermate kostbaar. Het verhaal kwam in een stroomversnelling toen vrienden van de familie een crowdfund voor Fithri begonnen. Ruim 12.000 euro werd opgehaald.

Dankzij dit bedrag, de belangeloze inzet van Dekker Autogroep en een financiering van de aanpassingen aan de bus vanuit de WMO van de gemeente, was vandaag eindelijk de grote dag.

Fithri genoot zichtbaar toen ze eindelijk als een prinses plaats nam in “haar” bus. Moeder zelf pinkte een traantje weg.

Donateurs en anderen, bedankt!

Relevant artikel:

Fithri’s strijd! – Help Fithri en haar gezinSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,521VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
1.4 ° C
2.2 °
0.5 °
79 %
2.2kmh
95 %
za
2 °
zo
2 °
ma
5 °
di
8 °
wo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.