Rijschoolhouder brengt verhuftering verkeer in beeld #doeslief (video)

Fotomontage uit video.

Purmerend – Jan Kok van Rijschool Mirrer roept op om eens lief te doen in het verkeer. Afgelopen vrijdag plaatste Jan een filmpje, gemaakt door de in de lesauto geplaatste dashcam’s, op zijn Facebook waarin hij daartoe oproept. Jan maakt als rijschoolhouder dagelijks mee dat bestuurders een kort lontje hebben. “Dagelijks zie ik dit soort situaties. Vooral de uitdrukking van de bestuurders spreekt boekdelen.”

“Er staat niet voor niets een “L” van lesauto op het voertuig. Houd hier dan ook rekening mee. In deze video laat ik zien dat bestuurders de raarste capriolen uithalen om er langs te gaan. De snelheidswinst is nihil en in 98% van de gevallen staan wij als lesauto weer achter dezelfde auto om te wachten op het groene licht.”, zegt Jan. De rijschoolhouder heeft vandaag ook al de nodige verwensingen over zich heen gehad. Hij maakt zich zorgen over de verhuftering in het verkeer. “Het is natuurlijk belachelijk dat bestuurders door het inhalen e.d. zelf gevaarlijke situaties creëren.”

“Wat je niet in deze compilatie ziet zijn de voorafgaande momenten. Deze momenten bestaan voor 90% uit bumperkleven en non-verbaal gedrag, zoals zichtbare armbewegingen en minachting in de gelaatsuitdrukking. Wij als rijschoolhouders hebben een leerdoel en deze luidt dat de leerling uiteindelijk veilig en zelfstandig zonder hulp zich door het verkeer moet kunnen verplaatsen, rustig waar het moet en wat vlotter waar het kan. Ik zie met ledige ogen toe hoe mensen met elkaar omgaan in het verkeer en dan bedoel ik ook de fietser en de voetgangers en niet te vergeten de overige tweewielers.”

Kan het anders? “Ja, natuurlijk, niet zo opgejaagd, voldoende volgafstand (2 seconden), en het tempo afgestemd op de situatie. Doeslief!”, geeft Jan mee. Regio Purmerend mocht van Jan de video gebruiken om te laten zien hoe het met het gedrag van sommige weggebruikers in het Purmerendse is gesteld.

Bekijk hier de website van Rijschool Mirrer. http://www.mirrer.nl

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*