9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendRijschoolhouder brengt verhuftering verkeer in beeld #doeslief (video)

Rijschoolhouder brengt verhuftering verkeer in beeld #doeslief (video)

Purmerend – Jan Kok van Rijschool Mirrer roept op om eens lief te doen in het verkeer. Afgelopen vrijdag plaatste Jan een filmpje, gemaakt door de in de lesauto geplaatste dashcam’s, op zijn Facebook waarin hij daartoe oproept. Jan maakt als rijschoolhouder dagelijks mee dat bestuurders een kort lontje hebben. “Dagelijks zie ik dit soort situaties. Vooral de uitdrukking van de bestuurders spreekt boekdelen.”

“Er staat niet voor niets een “L” van lesauto op het voertuig. Houd hier dan ook rekening mee. In deze video laat ik zien dat bestuurders de raarste capriolen uithalen om er langs te gaan. De snelheidswinst is nihil en in 98% van de gevallen staan wij als lesauto weer achter dezelfde auto om te wachten op het groene licht.”, zegt Jan. De rijschoolhouder heeft vandaag ook al de nodige verwensingen over zich heen gehad. Hij maakt zich zorgen over de verhuftering in het verkeer. “Het is natuurlijk belachelijk dat bestuurders door het inhalen e.d. zelf gevaarlijke situaties creëren.”

“Wat je niet in deze compilatie ziet zijn de voorafgaande momenten. Deze momenten bestaan voor 90% uit bumperkleven en non-verbaal gedrag, zoals zichtbare armbewegingen en minachting in de gelaatsuitdrukking. Wij als rijschoolhouders hebben een leerdoel en deze luidt dat de leerling uiteindelijk veilig en zelfstandig zonder hulp zich door het verkeer moet kunnen verplaatsen, rustig waar het moet en wat vlotter waar het kan. Ik zie met ledige ogen toe hoe mensen met elkaar omgaan in het verkeer en dan bedoel ik ook de fietser en de voetgangers en niet te vergeten de overige tweewielers.”

Kan het anders? “Ja, natuurlijk, niet zo opgejaagd, voldoende volgafstand (2 seconden), en het tempo afgestemd op de situatie. Doeslief!”, geeft Jan mee. Regio Purmerend mocht van Jan de video gebruiken om te laten zien hoe het met het gedrag van sommige weggebruikers in het Purmerendse is gesteld.

Bekijk hier de website van Rijschool Mirrer. http://www.mirrer.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
9.5 ° C
10.6 °
8.9 °
76 %
11.6kmh
89 %
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
9 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.