22 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
Home* StadseVerhalenVlog 2: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken het Padjedijk (video)

Vlog 2: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken het Padjedijk (video)

Purmerend – Samen met ’t Gilde brengt de gemeente twaalf vlogs uit over de historie van de stad en haar 155 monumenten. Stadsgids Gerard Wegman neemt wethouder Eveline Tijmstra van Erfgoedbeleid en Monumenten mee langs de pareltjes van de stad. In deze aflevering brengen Eveline en Gerard een bezoek aan het Padjedijk en zijn monumentale panden.

In de eerste vlog bezochten Eveline en Gerard de Peperstraat. In deze vlog staan Eveline en Gerard in een andere straat, de Padjedijk. Een weg die in de middeleeuwen al bestond en waarschijnlijk over de dijk liep. De tocht leidt via de Padjedijk naar de Krommesteeg om uit te komen op de Gedempte Where. Er wordt echter beweerd door oudere Purmerenders dat Purmerenders het “het Padjedijk” noemen.

Stadswandelingen

’t Gilde organiseert elke zaterdag stadswandelingen en één keer in de maand (laatste zondag van de maand) een fietstocht. Ook een keer met Gerard op pad? Dat kan dus. De stadswandelingen zijn elke zaterdag om 13.30 uur. Opgeven kan bij de VVV-Museumwinkel in de Peperstaat of via telefoon 0299-207022. Op de website staat meer informatie, www.gildepurmerend.nl.

Meer informatie over de monumenten in Purmerend vindt u op: www.erfgoedpurmerend.nl

Relevant artikel:

Vlog 1: Stadse verhalen – Eveline en Gerard bezoeken de Peperstraat (video)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
23.9 °
20.6 °
65 %
2.7kmh
1 %
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.